Германец постави нов световен рекорд за висока скорост с модифициран

...
Германец постави нов световен рекорд за висока скорост с модифициран
Коментари Харесай

Нов световен рекод: Германец вдигна 148 км/ч със своя пластмасов детски автомобил

Германец сложи нов международен връх за висока скорост с модифициран бобикар, съобщи RTL.

31-годишният Марсел Паул съумя да развие скорост от 148 км/ч със своя пластмасов детски автомобил, наименуван бобикар. Той е видоизменен - тежи 30 км, има специфични гуми и електрически мотор. 

За да усъвършенства върха, германецът трябваше да развие минимум 70 км/ч. Той си сложи за цел два пъти по-висока скорост. 

Интересната история на Афшин Гадерзаде ще бъде разказана във филм

“Искам да доближи 140 км/ч, тъй като това е скоростта, която Де Лериан развива, с цел да пътува във времето във кино лентата " Завръщане в бъдещето ”, споделя Паул.

За Марсел достижението не е нищо ново - предходната година той доближи 106 километра в час на наклонена писта с немодифициран бобикар и даже 133 км в час с различен, особено изработен за надпревари.

Той е за „ най-вече поредни 360 градусови виражи без спиране с ултралек аероплан ”

" Неговите предходни два международни върха бяха на втурване с коли без задвижване, а през днешния ден разликата е, че скоростта би трябвало да идва от самата кола, или по-скоро от електрическия мотор, който той е конфигурирал “, споделя Лаура Кухенбекер от Института за върхове в Германия.

" Много съм благополучен. Надминах упованията си с 8 км/ч, това е в действителност полуда. Tеорията и практиката са изцяло съчетани тук с транспортното средство “, споделя Марсел Паул.

Постижението бе маркирано с рекордна глътка шампанско и празненство с другари.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР