ГЕРБ печели 30.62% от гласове, а БСП – 24.59%. Това

...
ГЕРБ печели 30.62% от гласове, а БСП – 24.59%. Това
Коментари Харесай

ГЕРБ печели с 6% пред БСП, Демократична България има евродепутат

ГЕРБ печели 30.62% от гласове, а Българска социалистическа партия – 24.59%. Това демонстрират резултатите на Централната изборна комисия при преоброени 75 % от протоколите на секционните изборни комисии. Движение за права и свободи е трета политическа мощ с резултат от 15.01%, следва Вътрешна македонска революционна организация с 7.76%.

Големият въпрос в неделя вечерта беше дали проевропейската коалиция " Демократична България “ ще прескочи бариерата и ще изпрати представител в Европейския парламент. Официалните данни на ЦИК демонстрират, че обединението е над бариерата с резултат от 6.82%.

Това значи, че пет обединения ще имат представители в Европейския парламент.

Много под бариерата от 5.88% е “Воля “ с резултат от 3.54%. Седма политическа мощ в страната е наказаната на 20 години затвор за искане на рушвет Десислава Иванчева с 1.69%. Тя бе под домакински арест през огромна част от предизборната акция и реализира по-добър резултат от партии в ръководството на страната като “Атака “ и “НФСБ “.

Партията на Волен Сидеров взема едвам 1.12% от гласовете, а обединението зад Валери Симеонов - 1.2%. Опцията " Не поддържам никого " са избрали малко над 3% от хората
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР