ГЕРБ няма да е партията, която да свали това правителство,

...
ГЕРБ няма да е партията, която да свали това правителство,
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да е партията, която да свали това правителство, заяви Борисов. БСП стават съвносители на вота на недоверие

ГЕРБ няма да е партията, която да смъкна това държавно управление, съобщи Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание.

Лидерът на ГЕРБ разяснява вота на съмнение, който имат намерение да внесат от „ Възраждане “, обобщава Българска национална телевизия.

„ Разбира се, че ще подкрепим държавното управление в зала. Но ние не можем да си заравяме главата в пясъка и неща, които не вървят. Именно по тази причина съм сериозен, с цел да може да се употребява времето, с цел да работим още по-добре. Това, което сме си сложили като план-график, ще го осъществим, същото изисквам и от държавното управление. Не да ни вкарва ту в зърнена, ту в енергийна и еди каква си рецесия. Предварително би трябвало да са се срещнали и уговорили със синдикати, работодатели, тристранки, а не да идва в Народното събрание и ние да се явяваме поръчител. Това не е ок “, съобщи Борисов.

Според водача на ГЕРБ вотът на съмнение няма да мине.

„ Според мен няма да мине и ние не би трябвало да лежим дълго на тази кълка, че хората ще го търпят това до безспир. Не одобриха сглобката, тъй като видяха правосъдната промяна, в доста други сфери. Ние би трябвало въпреки всичко да защитим правото си да управляваме в сглобка, в некоалиция, с тези, с други министри, само че да вършим положителни неща за хората “, изясни той.

Попитан за коментар на прогнозата на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, че кабинетът може да изкара цялостен мандат, Борисов отговори по този начин:

Всеки може да прави всевъзможни прогнози. Алена предвижда най-добре. Ако работим добре, можем да го изкараме мандата. “

Според водача на ГЕРБ митингите на автомагистрала „ Тракия “ остават, тъй като евентуално няма доверие в ръководството. По думите му в страната сега има доста мощно работеща законодателна власт.

Борисов удостовери, че ще се случат промени, когато Мария Габриел поеме поста на министър председател и това е обикновено.

„ Пак ще бъдат избирани с консултация. Първо ще им бъде направена оценка, всеки ще се пази, ще се изяснява, в случай че е ок, ще вървим с него “, изясни той.

В същото време стана ясно, че Българска социалистическа партия
са съвносители на вота на съмнение, което изиска групата на „ Възраждане “.
„ Проведохме си взаимното съвещание на изпълнителното бюро и групата. Включваме се във вота на съмнение като съвносители. Имаме бележки във връзка с претекстовете, които считаме, че не са цялостни и през днешния ден до обяд ще доработим. Даваме нашите подписи и след обяд внасяме вота на съмнение за политика: енергетика. Мисля, че има задоволително причини за това. С дейностите си ръководещото болшинство в действителност поставя кръст на българската енергетика. Най-малкото, което можем да желаяме, е избор на съмнение и носене на политическа отговорност за това, което се случва “, изясни водачът на левицата в Народното събрание Корнелия Нинова, представена от Българска национална телевизия.

„ Ще прибавим цялостната картина в енергетиката, освен по съответния мотив и съответния случай с въглищните централи. Ще прибавим и решенията за дарението на двата нуклеарни реактора, решението във връзка с концесията е следствията за петрола и цените на петрола и така нататък Ще дадем една по-голяма и обща картина за бранш енергетика “, добави още водачът на Българска социалистическа партия.

„ Математиката не е на страната на опозицията в пленарната зала? Но причините са на наша страна. И имам вяра, че по-голямата част от обществото схваща. Ако рецензиите от страна на ГЕРБ са откровени, да поддържат вота. Те непрекъснато подлагат на критика решенията на ПП-ДБ, само че единствено лицемерно и за пред света. Ако в действителност желаят страната да върви по-добре, да поддържат вота “, разяснява още Нинова.

Тя направи и послание към тях: „ Не си вършите работата добре, оставка и да си вървят “.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР