Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предложи създаването на демилитаризирана

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш предложи създаването на демилитаризирана
Коментари Харесай

Русия отхвърли призивите за демилитаризиране на Запорожката АЕЦ

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш предложи основаването на демилитаризирана зона към Запорожката АЕЦ поради опасенията от нуклеарна злополука. В същото време Русия и Украйнаси разменят обвиненияза обстрела против най-голямата атомна електроцентрала в Европа.

Руският представител в Организация на обединените нации отхвърли апелите на Гутериш с изказванието, че такаще направи централата по-уязвима за " провокации " и " терористични офанзиви ".

На съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, което бе свикано поради комплицираната обстановката, ръководителят на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси, че организацията би трябвало да получи позволение да инспектира украинската атомна електроцентрала в Запорожие

Гроси сподели, че боевете наоколо до обекта са провокирали " сериозна " рецесия.Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутеришдобави, че товаможе да “доведе до злополука “и прикани за основаване на демилитаризирана зона към цен.

Украйна твърди, че Русия е трансформирала Запорожката АЕЦ във военна базаи организира офанзиви от централата, знаейки, че е малко евентуално украинските сили да отвърнат. Москва отхвърля изказванията.

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че употребява атомната централа " Запорожие ", с цел да провеждаядрено изнудване по отношение на целия свят.

" Никой различен не е употребявал атомна централа толкоз явно, с цел да заплашва целия свят, както и да слага условия. Абсолютно всеки по света би трябвало да реагира неотложно, с цел да изгоним окупаторите от територията на атомната централа " Запорожие ". Това е въпрос на международен интерес, а не просто украинска потребност ", съобщи Зеленски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР