Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш не заслужава да ръководи

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш не заслужава да ръководи
Коментари Харесай

Външният министър на Израел: Антонио Гутериш не заслужава да ръководи ООН

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш не заслужава да управлява Организация на обединените нации, съобщи израелският външен министър Ели Коен. Той не е насърчил нито един кротичък развой в района. Гутериш, както и всички свободни народи, би трябвало да каже ясно и мощно: " Освободете Газа от Хамас ", съобщи Коен на конференция в Организация на обединените нации в Женева.

 
Смятам, че минимумът е Червеният кръст да се срещне със заложниците. До момента никой не се е срещнал с тях. Нямаме никакво доказателство, че са живи. Доставихме храна, вода и медикаменти в Газа, само че до през днешния ден никой от заложниците ни не се е срещал с Червения кръст.
Ели Коен, министър на външните работи на Израел

Изявлението на министъра е нова рецензия от страна на Израел към международната организация и то в миг, когато тя скърби за загубата на над 100 свои чиновници, починали в Газа. 

По данни на израелската войска при невижданата офанзива на Хамас на израелска територия на 7 октомври в линията Газа са били отведени като заложници към 240 души. 

Междувременно военните елементи " превзеха Народното събрание на Хамас, постройката на държавното управление, полицейското ръководство на Хамас и инженерния факултет, който служи като институт за произвеждане и създаване на оръжия ", се споделя в изказване на армията.

Институции на Хамас са били употребявани за " военни цели ", в това число " за образование при подготовката на нападението против Израел " на 7 октомври.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР