Генералният директор на Европейската космическа агенция (ЕКА) Ян Вьорнер днес

...
Генералният директор на Европейската космическа агенция (ЕКА) Ян Вьорнер днес
Коментари Харесай

Ян Вьорнер, генерален директор на ЕКА, обяви ЕкзоМарс-2016 и Скиапарели за 96% успешни!

Генералният шеф на Европейската галактическа организация (ЕКА) Ян Вьорнер през днешния ден разгласява в блога си мнение по отношение на успеваемостта на орбиталната автоматизирана междупланетна станция “ЕкзоМарс-2016 ”- “Трейс Газ Орбитър ” и на спускаемия уред “Скиапарели ”. Според Вьорнер общата успеваемост на цялата задача възлиза на 96%.

“Основната задача на майчиния транспортен съд “Трейс Газ Орбитър ” беше да откри пътя си за влизане в орбита към Марс, до момента в който демонстрационният модул за нахлуване, втурване и кацане “Скиапарели ” трябваше да се спусне към повърхността на планетата и да събере колкото се може повече информация, която ще бъде употребена при идната европейска задача до Марс през 2020 година ”, написа шефът.

По отношение на “Скиапарели ”, Вьорнер установи: “От данните, които получихме, ние разбрахме, че контактът е бил прекратен доста късно по време на спускането. Това значи, че ние ще получим информация чрез стеснен разбор на данните, за които “Скиапарели ” е бил предопределен, най-много за държанието на детайлите като топлинния щит, парашута, радара, спирачните ракетни мотори и така нататък Тази информация може след това да бъде употребена за възстановяване на дизайна на задачата през 2020 година, защото при тази задача оцеляването на спускаемия модул ще е от научна значителност.

Някои хора попитаха за триумфа на задачата през 2016 година до този миг. За цифроядците всред тях идващото наблюдаване би било от изгода:

Важността на “Трейс Газ Орбитър ” и демонстрационния спускаем уред са надлежно 80% и 20%. Тъй като ние сме получили 80% от данните по време на кацането, цялостният триумф може да се сметне по този начин: 80+20*0.8= 96%. Всичко на всичко, това е доста позитивен резултат. ”

Източник: ЕКА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР