Генерал Олександър Сирски от четвъртък вечерта е новият началник на

...
Генерал Олександър Сирски от четвъртък вечерта е новият началник на
Коментари Харесай

Снежния леопард: Кой е генерал Олександър Сирски, новият главнокомандващ на украинската армия

Генерал Олександър Сирски от четвъртък вечерта е новият шеф на украинската войска, заменяйки Валери Залужни. Сирски управлява украинските сухопътни сили на позицията на командващ от 2019 година Това пише Reuters.

Новият шеф на украинската войска управлява сполучливата отбранителна интервенция на Киев при започване на нахлуването на съветските сили, само че също по този начин и контранастъплението в Харков, което възвърна голяма част от територията, завзета от противника в ранните стадии на войната.

Сирски стана шеф на сухопътните сили на украинската войска през 2019 година Преди това той командваше от 2014 войските против проруските сепаратисти в Донбас. Тогава Сирски получи прякора " Снежния леопард ".

Сирски е прочут с това, че ръководените от него интервенции бяха едни от най-успешните в съвсем двугодишната война на Русия против Украйна. Сирски управлява сполучливата отбрана на Киев, спирайки руснаците да открият надзор над столицата и да премахнат политическото управление на Украйна.

След това той беше разгласен за " Герой на Украйна ", като получи най-високото отличие на страната през април 2022 година През юли 2022 година Олександър Сирски възнамерява и реализира светкавична контраатака, изтласквайки руснаците оттатък град Харков. Голяма част от окупираната територия на изток (Харковска област) също беше завладяна от Украйна.

Миналата година Сирски управлява и украинската отбрана на град Бахмут, в която починаха хиляди бойци и от двете страни.

Някои военни анализатори сложиха под въпрос нуждата от водене на такава кървава борба за значително опустошен град. Сирски твърдеше, че борбата е нужна, с цел да се отслаби позицията на Русия и групата наемници " Вагнер ".

Сирски споделя, че негов приоритет е моралът на войските му и постоянно се вижда на фотоси от фронта с бойци. В изявленията за западни медии Сирски декларира, че спи по четири часа и половина на нощ и че релаксира, като върви на фитнес.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР