Гърция засили контрола спрямо собствениците на недвижими имоти по отношение

...
Гърция засили контрола спрямо собствениците на недвижими имоти по отношение
Коментари Харесай

Гърция засилва контрола над имотите

Гърция ускори контрола по отношение на притежателите на недвижими парцели във връзка с отговорностите им към хазната. По закон страната има право да конфискува нерегистриран парцел.

Анализ на данъчните служби за предходната година демонстрира, че над 80 хиляди парцела не са регистрирани, не са плащани налози и са отдавани нелегално чартърен. Те не попадат в електронните досиета, без значение че всеки притежател е длъжен от закона да разгласи парцелите си в годишната данъчна декларация.

Имотите са с друго предопределение – хранилища, офиси, жилища и притежателите им не са плащали налози, оповестяват проверяващите.

В случаите на разкрити недекларирани парцели се начисляват налози за минал интервал, санкция за нарушавания и хипотетичен доход от наеми.

Законът разрешава и конфискуване на недвижима благосъстоятелност.

От данъчната организация напомнят, че всички жители – и гърци, и чужденци, притежаващи недвижими парцели, са длъжни да подават имотна декларация и да заплащат налози.

При отдаване чартърен е наложително да се получи позволение от локалните управляващи. Много нарушавания са открити и при притежатели – чужденци, които не са освободени от имотни данъчни отговорности.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР