Гарденията е великолепно растение, известно с аромата и красотата си.

...
Гарденията е великолепно растение, известно с аромата и красотата си.
Коментари Харесай

Гарденията: изисканост и аромат

Гарденията е превъзходно растение, известно с аромата и хубостта си. Нейните бели, въздушни цветове и мощният, прелестен мирис вършат гарденията известен избор за градини, дворове и даже за обработване в саксии.

 Гарденията: изтънченост и мирис  

Гарденията: изтънченост и мирис

 Гарденията: изтънченост и мирис Гарденията: изтънченост и мирис

Гарденията предлага многообразие от цветове – от бели до кремаво-жълти, постоянно с плътни листа и ароматни цветове. Това многогодишно растение създава блестящи и огромни цветя, които притеглят вниманието си. Листата са нормално мрачно зелени и блестящи, което добавя красиво цветовете.

 Гарденията: изтънченост и мирис Гарденията: изтънченост и мирис

Отглеждането на гардения изисква специфични грижи, с цел да се насладите на тяхната хубост. Ето и някои от тях:

Гарденията избира места с полусянка или слънце през утринните часове и лека следобедна сянка. Засаждайте гарденията в добре дренирана почва, богата на хранителни субстанции. Редовното поливане е значимо, само че внимавайте да не преувлажнявате почвата. Поддържайте почвата влажна, само че не мокра. Гарденията обичат влага, само че не понасят доста мокра среда, която може да провокира изгниване на корените. Торенето със профилирани торове за киселинолюбителни растения е потребно през интервалите на деен напредък. Избягвайте прекалено наторяване, което може да наруши салдото в почвата. Гарденията е сензитивна към температурни промени. Предпочита топли, умерено влажни условия, само че устоя и на леки студени интервали. Подрязването след цъфтежа може да подтиква нови пъпки и по-плътно развиване на растението. Отстраняването на изсъхналите клони спомага за положителното здраве на растението. Паякообразни и други инсекти могат да бъдат проблем при гардениите. Редовна ревизия и потребление на средства за надзор на вредителите могат да оказват помощ за попречване на проблеми. Освен това, грижата за влажността и избягването на прекалено топли и влажни условия могат да понижат риска от заболявания. Пригответе гарденията за зимата, осигурявайки й подобаващи условия на температура и мокрота. Необходимо е да предоставите в допълнение покритие през по-студените месеци.
 Гарденията: изтънченост и мирис Гарденията: изтънченост и мирис

Гарденията е отлично допълнение към градината или интериора, предоставяйки хубост и мирис през цялата година. Следвайки тези препоръки за развъждане и грижи, можете да се насладите на естествената хубост на това растение.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР