Гълъб, който прекара осем месеца в индийски полицейски арест, беше

...
Гълъб, който прекара осем месеца в индийски полицейски арест, беше
Коментари Харесай

Индия освободи гълъб, обвинен в шпионаж в полза на Китай

Гълъб, който прекара осем месеца в индийски полицейски арест, беше освободен, откакто дефинитивно беше оневинен като обвинен китайски разузнавач, съобщи Агенция Франс Прес.


Птицата е била хваната на пристанище във финансовата столица Мумбай с " послания, написани с китайски шрифт " на крилата си, заяви вестник Times of India.

" Първоначално полицията е записала дело за шпионаж против птицата, само че след привършване на следствието е отдръпнала обвиняването ", се сподели още в отчета.

Неназованата птица е била държана под ключ в градска ветеринарна болница, до момента в който полицията е провеждала следствие.

Това следствие е лишило " изумителните осем месеца ", се сподели в изказване на индийския офис на организацията " Хора за етично отношение към животните " (ПЕТА).

ПЕТА India съобщи, че полицията е дала " публично позволение на болничното заведение да освободи гълъба ".

Местните медии оповестяват, че птицата е отлетяла в положително здраве.

Гълъбът е последният от няколкото животни, арестувани от индийските управляващи по съмнение в шпионаж.

През 2016 година чиновниците по гранична сигурност задържаха гълъб, откакто бе открит да носи заплашително обръщение до министър-председателя Нарендра Моди покрай границата на Индия със противника ѝ Пакистан.

Друг гълъб беше арестуван под въоръжена защита през 2010 година, откакто беше открит в същия регион с пръстен към крайници и пакистански телефонен номер и адрес, отпечатани върху тялото му с алено мастило.

В този случай длъжностните лица разпоредиха на никого да не се позволява да посещава гълъба, който съгласно полицията може да е бил на " специфична шпионска задача ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР