Френският сатиричен седмичник Шарли ебдо, срещу чиято редакция бе извършено

...
Френският сатиричен седмичник Шарли ебдо, срещу чиято редакция бе извършено
Коментари Харесай

Шарли ебдо се жалва от смъртни заплахи заради карикатура на теолог

Френският язвителен седмичник " Шарли ебдо ", против чиято редакция бе осъществено терористично нахлуване през януари 2015 година , разгласи през днешния ден, че е подал тъжба за получени смъртни закани в обществените мрежи след издание на подигравка на швейцарски ислямолог, упрекнат в обезчестяване , съобщи Агенция Франс Прес.
 

Последният брой от предходната сряда съдържаше подигравка на теолога Тарик Рамадан , против който има подадени две тъжби за обезчестяване , с панталон, деформирал от голям сексуален член в ерекция и текст: " Аз съм шестият дирек на исляма ".
 
This ain’t Charlie Brown...
— Ozzie (@JAX_226)

След това против изданието са били отправени смъртни закани . По мотив на тези закани през днешния ден основният редактор на вестника карикатуристът Рис сподели пред радио Европа 1, че след нападението от януари 2015 година заканите в действителност не са секвали .

" Трудно е да се разбере по кое време става дума за съществени закани и по кое време не, само че по принцип ние ги вземаме насериозно и подаваме тъжба ", сподели Рис.
 

Петте стълба на исляма са изповядването на вярата, молитвата, милостинята, постенето през рамазана и поклонението в Мека . Джихадът е считан за шести дирек от дребна част от сунитите, само че няма формален статут, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР