Френският производител на цимент Lafarge, част от Holcim Group, ще

...
Френският производител на цимент Lafarge, част от Holcim Group, ще
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Ян Йениш

Френският производител на цимент Lafarge, част от Holcim Group, ще заплати близо 780 млн. $ санкция в Съединени американски щати, откакто се призна за отговорен в скрит план за даване на материална поддръжка на " Ислямска страна " и фронта " Джабхат ан Нусра ", оповестени от Вашингтон за терористични организации. Това е първата западна компания, която е приета за отговорна за сходни дейности.

Lafarge и дъщерната компания Lafarge Cement Syria са платили на двете терористични организации 6 млн. $ през 2013 и 2014 година в подмяна на това заводът й в Сирия да работи. Таксата " успокоение " е била, с цел да пазят чиновниците на LCS и компанията да получи икономическо преимущество пред съперниците си на сирийския пазар на цимент.

Във Франция също се води дело, като апелативният съд е удостоверил и обвиняванията към компанията в застрашаване на живота на други хора, откакто се твърди, че Lafarge е превела 13 млн. евро посредством сирийското си отделение на няколко въоръжени групировки, в това число ИДИЛ. Управлявана от Ян Йениш група не приема решението за съучастничество в закононарушения против човечеството и ще го апелира във Върховния съд.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР