Френският президент Еманюел Макрон повтори в четвъртък позицията си, че

...
Френският президент Еманюел Макрон повтори в четвъртък позицията си, че
Коментари Харесай

Maкрон все още за войски в Украйна, но не точно сега

Френският президент Еманюел Макрон повтори в четвъртък позицията си, че не би трябвало да се изключва изпращането на западни войски в Украйна, оповестява АП. Но прецизира, че днешната обстановка не изисква това.

В изявление за френската национална телевизия в четвъртък Макрон беше запитан за вероятността за изпращане на западни войски в Украйна , която той обществено повдигна предишния месец в мнения, които провокираха отпор от други европейски водачи.

" Днес не сме в тази обстановка, сподели той, само че добави, че всички тези благоприятни условия не се изключват ".

Макрон сподели още, че отговорността за подтикването към сходен ход ще бъде на Москва  и сподели, че Франция няма да води атака в Украйна. 

" Днес, с цел да има мир в Украйна, ние не би трябвало да бъдем слаби ", настоя президентът.
 Макрон застава зад мненията си за изпращане на войски в Украйна
Макрон застава зад мненията си за изпращане на войски в Украйна

Той е премислил всяка една от думите, които е споделил по този въпрос

Коментарите на Макрон пристигнаха, откакто френският парламент разиска тактиката на страната за Украйна тази седмица . Както Националното заседание, по този начин и Сенатът утвърдиха със алегорични гласове 10-годишното двустранно съглашение за сигурност, подписано предишния месец сред Макрон и украинския му сътрудник Володимир Зеленски.

немския канцлер Олаф Шолц и полския министър председател Доналд Туск в Берлин на среща на върха, която има за цел да покаже единение.

Украйна не се нуждае от непознати войски на своя територия, съобщи по-рано тази седмица Зеленски. 

" Фактът, че Макрон сподели, че не можем да " изключим " нищо, мисля, че преди всичко това е обвързвано с съветския президент Владимир Путин. Докато Украйна устоява, френската войска може да остане на френска територия. Но в случай че Путин успее да нападне друга страна от НАТО, обстановката ще бъде напълно друга ", сподели Зеленски.

Зеленски загатна член 5 от Северноатлантическия контракт, който планува групов отговор при положение на нахлуване против една или повече членки на блока. " Страните от НАТО са тези, които ще би трябвало да решат дали да изпратят армията си или не ", добави той.
 В Русия напомнят на Макрон какво се е случило с Наполеон
В Русия напомнят на Макрон какво се е случило с Наполеон

И го предизвестяват да не следва стъпките на френския император

В края на февруари Макрон съобщи след среща със западни водачи за поддръжка на Украйна, че " през днешния ден няма консенсус за изпращане на сухопътни войски " в страната,

Думите му провокираха рецензии както от страна на Русия, по този начин и от западните сътрудници. за изпращане на свои военни в Украйна.

По-късно френското министерство на защитата посочи, че Макрон не е имал поради изпращане на военни за присъединяване в сражения, а е приказвал за образование и помощ на ВСУ в потреблението на западно военно съоръжение и разминиране като част от разширената поддръжка за Киев.
 Лавров назова проектите на Макрон за Украйна
Лавров назова проектите на Макрон за Украйна " самоубийствени "

Той го прикани " да употребява главата си за по-рационални мисли, които са по-безопасни за Европа "

Кремъл дефинира спора сред Русия и НАТО като неминуем, в случай че военните на блока се появят в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР