Френските съдебни власти са поставили 95-годишния бивш лидер на френската

...
Френските съдебни власти са поставили 95-годишния бивш лидер на френската
Коментари Харесай

Здравословното състояние на Жан-Мари Льо Пен се влошава

Френските правосъдни управляващи са сложили 95-годишния някогашен водач на френската последна десница Жан-Мари Льо Пен под правосъдна настойчивост по молба на фамилията му, тъй като здравословното му положение се утежнява, заяви почитан представител на партията.


Льо Пен, който от известно време е в тежко здравословно положение, е съосновател и началник на Националния фронт (НФ) и през 2002 година изуми Франция, като се класира на втория тур на президентските избори.

Дъщеря му Марин пое управлението на партията, преименувайки я на Национално обединяване (НО) и пробвайки се да я насочи към главното политическо течение, макар че съперниците ѝ я упрекват в расизъм по своята същина.

Жан-Мари Льо Пен е подложен от съд край Париж " под режим на правосъдна отбрана ", съобщи заместник-лидерът на НО Луи Алиот.

Решението, издадено след медицински проучвания, ще разреши на децата му да вземат решения от негово име. Такива решения се издават във Франция, когато здравословното положение на обещано лице се утежни дотам, че то може да се нуждае от помощ за взимане на решения.

Според няколко от околните му, здравословното положение на Жан-Мари Льо Пен се е влошило доста, откакто той получи сърдечен удар през април 2023 година

Този ход повдига и въпроси дали Жан-Мари Льо Пен ще може да се изправи пред съда дружно с щерка си и още две дузини други лица от 30 септември по обвинявания, че са употребявали средства от Европейски Съюз за финансиране на партийни действия във Франция.

Те са упрекнати, че са употребявали средства от парламентарните фондове на Европейски Съюз, с цел да заплащат на асистенти, които в действителност са работили за РН. Партията отхвърля обвиняванията.

" Мисля, че съдът ще би трябвало да реши, че той не може нито да се яви, нито да свидетелства, нито да взе участие в този развой ", споделя Алиот. Решението за присъединяване му би трябвало да бъде оповестено при започване на юли.

Съдебният развой ще бъде решителен миг и за Марин Льо Пен, за която се чака да направи четвърта кандидатура за президентския пост през 2027 година, като съгласно анализатори тя има максимален късмет да завоюва Елисейския замък. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР