Френската компания Société des Trois Vallées (S3V) възнамерява да построи

...
Френската компания Société des Trois Vallées (S3V) възнамерява да построи
Коментари Харесай

Френска компания възнамерява да строи в Киргизстан най-големия ски курорт в Централна Азия

Френската компания Société des Trois Vallées (S3V) има намерение да построи в Киргизстан най-големия ски курорт освен в страната, само че и в Централна Азия. Това са съобщили от президентството, след срещата на президента на страната Садир Джапаров в столицата Бишкек с основния изпълнителен шеф на S3V, Паскал де Тирсант. Населението и територията на някогашната руска република са почти колкото българските.

Във въпросното известие се споделя, че " президентът на Киргизката република Садир Джапаров организира работна среща, отдадена на представянето на проекта за развиване на курорта " Три върха ". Главният изпълнителен шеф на френската компания S3V Паскал де Тиерсан разяснява, че " комплексът " Три върха " може да стане най-големият ски курорт в Централна Азия ".
 Китай ще строи електроцентрала за над $2 милиарда в Киргизстан
Китай ще строи електроцентрала за над $2 милиарда в някогашна руска република

Това е едно от най-големите капиталови съглашения в историята на страната

По думите на Де Тиерсан, планът обгръща три планински върха в региона на Исик-Кул: Джиргалан, Ак-Булак и Боз-Учук. Според проекта, на тези места ще бъдат построени ски писти с обща дължина към 200 км. Очаква се след реализацията на плана да бъдат основани нови към 4800 работни места. Годишните данъчни отчисления откакто курортът проработи се планува да доближат към 146 хиляди евро годишно.

По проект, ноивят ски курорт ще работи 10 месеца в годината, а потенциалът му ще бъде " до 850 хиляди туристи ". " През първия стадий от построяването на комплекса ще бъдат построени 60 км ски писти и шест лифта.

Целият комплекс се чака да бъде приключен до края на 2026 година, като се възнамерява да бъдат привлечени вложения в размер на 165 милиона евро. Комплексът ще включва, с изключение на ски пистите, създаване на хотели, заведения за хранене, конферентни зали, зони за развлечения и отдих.
 Киргизстан реализира растеж на Брутният вътрешен продукт от 8,8% за първото тримесечие
Бивша руска република с население колкото българското, реализира растеж на Брутният вътрешен продукт от 8,8% за първото тримесечие

За предходната година Брутният вътрешен продукт на страната набъбна с 6,2%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР