Фрегата Дръзки и минния ловец Струма участват в учението Морски

...
Фрегата Дръзки и минния ловец Струма участват в учението Морски
Коментари Харесай

Фрегата Дръзки и минният ловец Струма участват в учение с 2200 души от НАТО и съюзници в Черно море

Фрегата " Дръзки " и минния ловджия " Струма " вземат участие в учението " Морски щит 24 " (Sea Shield 24) в крайбрежната зона на Черно море и река Дунав, оповестиха за Свободна Европа от българското министерство на защитата.

Двата български кораба се включват в маневрите дружно с над 2200 военни от Румъния и страни от съюзнички в НАТО, заяви румънското министерство на защитата. България ще взе участие и със щабно офицери.

Учението се организира на фона на продължаващата над две години В началото на войната Русия съумя съвсем да спре корабоплаването към Украйна, само че Украйна отстрани съвсем една трета от съветския военноморски флот в Черно море - освен това без самата тя да има флот.

В учението, проведено от Румънските военноморски сили в интервала 8-12 април, с изключение на Румъния и България ще вземат участие още 11 страни съюзнички и партньорки: Франция, Грузия, Гърция, Италия, Англия, Молдова, Нидерландия, Полша, Португалия, Турция и Съединените щати.

Военните ще употребяват 27 морски и речни плавателни съда, 17 самолета и 91 транспортни средства и лодки.

„ Дръзки “ е един от най-новите кораби на въоръжение във Военноморските сили на България - от 21 октомври 2005 година Фрегата е клас Вилинген и била на въоръжение в белгийските Военноморски сили от 1978 година. Преди продажбата е минала главен ремонта, а по-късно е ремонтирана и в България.

" Струма " е един от двата минни ловци купени през 2020 година от Нидерландия. Те са създадени през 1984 - 1985 година и са осъвременени през 2005 - 2006 година Използвани са от Военноморските сили на Нидерландия до 2011 година

В рамките на учението военните ще разиграват задачи по битка с противозаконни действия в морето и реката, речен и морски надзор, търсене и избавяне в морето, оказване на помощ на кораб, намиращ се в усложнение, и застраховане на сигурността на сериозна инфраструктура.

Многонационалното обучение " Морски щит 24 " е ръководено от Румънските военноморски сили. Първото издание на многонационалното обучение " Морски щит " беше извършено през 2015 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР