Франция за момента не е готова да ратифицира търговското споразумение

...
Франция за момента не е готова да ратифицира търговското споразумение
Коментари Харесай

Франция засега не е готова да ратифицира търговската сделка между ЕС и Меркосур

Франция за момента не е подготвена да ратифицира комерсиалното съглашение с групата южноамерикански страни Меркосур, съобщи през днешния ден представителят на френското държавно управление Сибет Ндиайе, представена от " Франс прес " и Българска телеграфна агенция.

Ще го разгледаме в детайли и на тази основа ще вземем решение, добави тя пред телевизия Бе Еф Ем. Както при договарянията по съглашението за свободна търговия сред Европейски Съюз и Канада (СЕТА), Франция ще изиска гаранции от страните от Меркосур (Бразилия, Аржентина, Уругвай, Парагвай), посочи тя.

Министърът на екологията Франсоа дьо Рюжи също сподели пред радио Европа 1, че съглашението няма да бъде утвърдено, в случай че Бразилия не съблюдава уговорките си най-много по въпроса за битката против изсичането на горите на Амазонка.

Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер заяви предходната седмица, че Европейски Съюз и страните от Южноамериканския общ пазар (Меркосур) са постигнали съглашение за свободна търговия. Преговорите по съглашението продължиха съвсем 20 години. Основният противоречив въпрос беше селскостопанският експорт за Европа.

Сключеното съглашение сред Европейски Съюз и Южноамериканския общ пазар включва и параграф за устойчивото развиване. Според еврокомисията този параграф ще визира области като опазването на горите, ценене на правата на служащите и поощряване на виновното държание на фирмите.

Миналата седмица френският президент Еманюел Макрон заплаши, че няма да подпише комерсиалната договорка, в случай че Бразилия се отдръпна от Парижкото съглашение за климата.

Текстът на съглашението би трябвало да бъде утвърден от 28-те страни, членки на Европейски Съюз, и да бъде утвърден с гласоподаване на пленарно съвещание на Европейския парламент.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР