Фоторепортерът на Дойче Веле Томас Якоби беше пребит по време

...
Фоторепортерът на Дойче Веле Томас Якоби беше пребит по време
Коментари Харесай

Фоторепортер на Дойче веле беше ранен при нападение на митинг в Атина

Фоторепортерът на Дойче Веле Томас Якоби беше пребит по време на ултра десен протест против мигранти и бежанци в Атина. Той бил атакуван, когато протестиращите видели, че снима проявата.

 © БГНЕС
Атаката беше наказана от Асоциацията на кореспондентите на задгранична преса и гръцкото държавно управление. Асоциацията отбелязва, че това е второто сходно нахлуване против Якоби, осъществено от представители на същите кръгове, също с рани и кражба на неговото съоръжение.

" Ние държим виновни органите на властта и ги призоваваме да подхващат незабавни стъпки за идентифициране на причинителите ", споделиха от асоциацията.

Журналистическата организация има намерение неотложно да се срещне с управляващите, с цел да предприеме ограничения за обезпечаване на сигурността на публицистите, кореспондентите и други лица при осъществяване на тяхната работа.

" Не можем да допуснем съществуването на проведени групи за нахлуване на сходни манифестации, ориентирани към заплашване на публицистите, които не им харесват ", се споделя в изказването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР