Фицо заяви, че е готов да увеличи вноската на Словакия,

...
Фицо заяви, че е готов да увеличи вноската на Словакия,
Коментари Харесай

Фицо постави условия и за помощта за Киев от 50 млрд. евро

Фицо съобщи, че е подготвен да усили вноската на Словакия, като в същото време дефинира обществените финанси на Словакия като " опустошени " и сложи няколко условия.

" Няма да се съобразяваме с никакви съкращения на средствата от Европейски Съюз, предопределени за подкрепяне на земеделските производители и за превъзмогване на несъответствията - така наречен кохезия. Увеличеният бюджет на Европейски Съюз ще бъде употребен за поддръжка на конкурентоспособността на Европейски Съюз и за битка с противозаконната миграция ", сподели той, представен от словашката информационна организация ТАСР.

Наред с това Фицо настоя финансовата помощ за Украйна да бъде обвързана с гаранции, че парите от Европейски Съюз, в това число вноската на Словакия, няма да бъдат присвоени. Част от парите би трябвало да бъдат употребявани за възобновяване на инфраструктурата на Словакия в граничните региони с Украйна и за подкрепяне на словашките компании, участващи във възобновяване на Украйна, съобщи той.

Словашкият министър председател към този момент разгласи през вчерашния ден, че страната му стопира да доставя оръжия на Украйна и ще ограничи поддръжката си до " гражданска и филантропична помощ ", съобщи Франс прес. Според него Европейският съюз и Съединени американски щати би трябвало да употребяват въздействието си, с цел да принудят Русия и Украйна да реализират компромисно спокойно съглашение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР