Финландският министър-председател Сана Марин и съпругът ѝ Маркус Райкьонен ще

...
Финландският министър-председател Сана Марин и съпругът ѝ Маркус Райкьонен ще
Коментари Харесай

Сана Марин се развежда

Финландският министър-председател Сана Марин и брачният партньор ѝ Маркус Райкьонен ще се разведат след 19 години взаимен живот, разгласи Марин в Инстаграм.


" Подадохме молба за бракоразвод дружно. Благодарни сме за 19-те години дружно и за обичаната ни щерка ", написа Марин в историята си в Instagram.

" Ние към момента сме най-хубави другари, готини един към различен и любящи родители. Ще продължим да прекарваме времето си дружно като семейство и един с различен ", добави тя.

Марин и Райкьонен, предприемач и някогашен професионален футболист, са сключили брак през 2020 година, съгласно финландската социална телевизия YLE.

Съобщението идва, откакто Марин загуби парламентарните избори във Финландия през април, а опозиционната дясна Национална съдружна партия (НКП) завоюва успеха в напрегната конкуренция.

В момента тя извършва функционалностите на длъжностен министър-председател, до момента в който бъде образувано ново съдружно държавно управление.

Въпреки че е считана за хилядолетен модел за подражателство на прогресивните нови водачи от почитателите по света, вкъщи тя е подложена на рецензии поради партийната си принадлежност и високите обществени разноски на нейното държавно управление.

Въпреки че остава доста известна измежду доста финландци, изключително измежду младите умерени хора, тя разгневи някои консерватори с високите равнища на разноските за пенсии и обучение.

Издигането на Марин до върха на финландската политика беше стремглаво.

Тя е първият член на фамилията си, приключил университет, тя влиза в политиката на 20 години и бързо се издига в редиците на лявоцентристката Социалдемократическа партия.

След това тя стана най-младият министър-председател в света, когато встъпи в служба през 2019 година на 34-годишна възраст./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР