Финландският министър-председател Сана Марин и съпругът ѝ Маркус Райкьонен се

...
Финландският министър-председател Сана Марин и съпругът ѝ Маркус Райкьонен се
Коментари Харесай

След 19 години заедно: Сана Марин и съпругът й се развеждат

Финландският министър-председател Сана Марин и брачният партньор ѝ Маркус Райкьонен се развеждат след 19 години взаимен живот и тригодишен брак, заяви самата Марин в сряда в Инстаграм.

" Подадохме молба за бракоразвод дружно. Благодарни сме за 19-те години дружно и за обичаната ни щерка ", написа Марин на Инстаграм " стори ", представена от Си Ен Ен.

" Все още сме най-хубави другари, държим се добре един с различен и сме любящи родители. Ще продължим да прекарваме времето си като семейство и един с различен ", добави тя.

Марин и Райконен, който до наскоро работеше в финансова компания, имат петгодишна дъщеричка. Те се ожениха през 2020 година в миг, в който Марин като министър председател се опитваше да се оправи с коронавирусната пандемия в страната.

Съобщението идва, откакто Марин загуби парламентарните избори във Финландия през април, а опозиционната дясна Национална съдружна партия (НКП) завоюва успеха в напрегната борба.

В момента тя извършва функционалностите на длъжностен министър-председател, до момента в който бъде образувано ново съдружно държавно управление.

Сана Марин и нейната Социалдемократическа партия изгубиха парламентарните избори във Финландия, създадени на 2 април.

Тридесет и седем годишната Марин, която беше най-младият министър председател в света, когато встъпи в служба през 2019 година, е считана от почитателите си по целия свят за модел за подражателство за прогресивните млади водачи даже и в този момент, когато гласоподавателите гласоподаваха за промяна на властта.

Макар че остава доста известна измежду доста финландци, изключително измежду младежите, тя разгневи някои консерватори с високите си разноски за пенсии и обучение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР