Фейсбук С чисто нова детска площадка и със спиркозаслон се сдоби

...
Фейсбук
С чисто нова детска площадка и със спиркозаслон се сдоби
Коментари Харесай

Децата от Девня с нова придобивка в кв. Химик

 Фейсбук С чисто нова детска площадка и със спиркозаслон се снабди квартал " Химик ", заяви за " Девня - антична и съвременна " локалната жителка Добринка Иванова.

Детската площадка е с ударопоглъщаща настилка, с цел да не се нараняват малчуганите при рухване. Тя разполага с люлки, пързалка и конче. Спиркозаслонът е подложен през днешния ден на мястото на остарелия, който е бил съборен, тъй като е създавал заплаха за живота и здравето на хората. Така, в сезона на ветровете и преваляванията, жителите на квартала към този момент ще има къде да чакат рейса на завет.

Легендарният квартал " Химик " е дребна жилищна зона, издигната през 60-те години на предишния век за служащите в девненските фабрики. Кварталът е бил извънредно съвременен за времето си. Разполагал е с три басейна, единият от които с олимпийски размери, кафе-сладкарница и парк за отдих с повърхност от 100 дка.

С течение на времето обаче множеството жилищни блокове са съборени заради " недостатъци в структурата ". След 1989-а година притежателят на терените – " Солвей Соди " – ги продава на частна компания, която ги ипотекира. По-късно банката заемодател предявява взимане и ги продава. Така кв. " Химик " попада в ръцете на нов собственик, който не поставя безусловно никакви грижи за своята благосъстоятелност. Понастоящем обитаеми там са 3 блока и няколко къщи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР