Феликс Оже-Алиасим загуби от Даниел Алтмайер на турнира от категорията

...
Феликс Оже-Алиасим загуби от Даниел Алтмайер на турнира от категорията
Коментари Харесай

В трилър: Играч, спечелил едва 3 гейма срещу Григор, елиминира четвъртия поставен в Окланд

Феликс Оже-Алиасим загуби от Даниел Алтмайер на шампионата от категорията АТП 250 в Окланд. Мачът продължи 2 часа и 30 минути - 7:6(9) 7:5. Това бе първи мач за канадеца през новия сезон на сингъл. Следващ противник на международния номер 57 ще бъде Артур Фис.

Мачът стартира добре за Оже-Алиасим, който още от началото направи пробив и на бърза ръка поведе с 3:0. Противно на упованията, германецът завоюва идващите три гейма и по този начин възвърне равенството в геймовете. След това, канадецът можеше на два пъти да излезе още веднъж напред в резултата, но германецът не се пропукваше и това ни докара до тайбрек. Тайбрекът мина през много обрати, като Алтмайер избави 3 сетбола, с цел да грабне първата част в последна сметка с 11 на 9 точки - 7:6(9)

Вторият сет стартира рутинно за двамата състезатели, като те печелеха подаванията си. Малко по-напористия бе Алтмайер, като той първи се снабди с опция за брейк, при 4:3, само че канадецът избегна заплахата. При 5:5, когато германецът сервираше, Оже-Алиасим стигна до 15:40, само че не съумя да се възползва и да си обезпечи сервиране за втория сет. Разочарован, че не проби, някогашният номер 6 инкасира пробив в идващия гейм, когато сервираше за оставане в мача, с което Алтмайер подпечата успеха си и продължаването напред в шампионата.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР