Феликс Оже-Алиасим се превърна в една от приятните изненади на

...
Феликс Оже-Алиасим се превърна в една от приятните изненади на
Коментари Харесай

Обратно към корените: Оже-Алиасим с мил жест към децата на Того

Феликс Оже-Алиасим се трансформира в една от приятните изненади на тазгодишния тенис сезон и откакто канадецът загуби първите си осем АТР финала, то той съумя да надгради доста в устойчивостта си за игра напрегнат и победи с четири трофеи в хода на годината. Световният номер 6 също беше и главният мотор за страната си в отборните съревнования, като с ролята си на първа ракета за " кленовите листа " имаше голяма заслуга за спечелването на ATP Cup и Купа " Дейвис ", само че един огромен първенец в никакъв случай не не помни от кое място е тръгнал, какъвто образец даде и 22-годишният играч.

Феликс е роден в Монреал, Канада, като майка му е локална жителка, до момента в който татко му Сам е родом от Того, където е притежател на тенис корт и точно в неговия клуб младият Оже прави първите си стъпки в тениса. Алиасим през цялото време на към този момент отминалия сезон в Тура играеше от самото начало със лична самодейност, която беше под наименованието " #FAAPointsForChange ", изразявайки се в това, че при всяка извоювана точка канадецът ще подарява по 5 $ за образованието и отбраната на децата в африканската страна.

Участникът на АТР финалите в Торино в последна сметка с тази си акция събра малко над 16хил. $, които по всичко проличава, че е е желал да подари самичък от първо лице, откакто през вчерашния ден разгласява в обществените мрежи фотоси от корта на гордия му родител в неговата татковина, като написа: " Където всичко стартира.... Клубът по тенис на татко ми в Того. ", а след това за да зарадва децата поигра и футбол дружно с тях.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР