Фармацевтичният гигант AstraZeneca призна възможна връзка между неговата ваксина срещу

...
Фармацевтичният гигант AstraZeneca призна възможна връзка между неговата ваксина срещу
Коментари Харесай

AstraZeneca призна пред съда, че ваксината срещу COVID-19 може да причини тромбоза

Фармацевтичният колос AstraZeneca призна допустима връзка сред неговата ваксина против COVID-19 и рядко, само че съществено положение, известно като синдром на тромбоцитопения и тромбоза (TTS). Това сочат правосъдни документи, подадени от компанията във Върховния съд на Англия още през февруари, отбелязвайки повратна точка в продължаващо групово дело, в което се твърди, че имунизацията е предизвикала съществени пострадвания и даже гибел, оповестява The Telegraph.
AstraZeneca си сътрудничи с Оксфордския университет за създаване на ваксина против COVID-19, която беше създадена в големи количества от Serum Institute of India. Ваксината, наречена Vaxzevria, се трансформира в крайъгълен камък в световната битка против пандемията. Въпреки необятното й потребление, неотдавнашното писмено правосъдно самопризнание на компанията ускори контрола върху новите партиди. В мнението на AstraZeneca се прецизира, че TTS може да възникне без значение от имунизацията, само че също по този начин признава, че в редки случаи имунизацията може да го аргументи, както е маркирано и в изследването на екипа от 2021 година Въпреки това, точният механизъм, причиняващ това, остава незнаен.
Делото закупи необятна известност след изказвания от няколко фамилии за тежки затруднения и гибел. Сред завелите колективен иск против компанията е и Джейми Скот, който твърди, че е претърпял трайно мозъчно увреждане заради TTS след имунизиране. Тези истории акцентират сериозните последствия от това заболяване, характеризиращо се с кръвни съсиреци и невисок брой на тромбоцитите. Инцидентът докара до апели за отговорност и обезщетение от засегнатите фамилии и групов иск.
Признаването на AstraZeneca в правосъдните документи извади злободневния въпрос още веднъж на напред във времето, предизвиквайки нови полемики по отношение на сигурността на имунизациите в някои случаи. Така в Австралия здравните управляващи отхвърлиха имунизацията AstraZeneca заради сходни проблеми, оповестени в отчети. Развиващите се правосъдни борби и настоящите следствия на сигурността на имунизациите не престават да бъдат значима глава в световния отговор на COVID-19 и последствията от него, поставяйки обществото пред сложен баланс сред изгодите за публичното здраве и евентуалните дълготрайни опасности, написа The Telegraph.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР