Фалшиво видео, което претендира, че показва как Луната изгрява над

...
Фалшиво видео, което претендира, че показва как Луната изгрява над
Коментари Харесай

Фалшиво видео на Луната, изгряваща над Северния полюс, успя да заблуди мнозина

Фалшиво видео, което претендира, че демонстрира по какъв начин Луната изгрява над Северния полюс и прекосява небосвода, съумя да заблуди извънредно доста хора.

„ Луната е на Северния полюс, където денят трае 24 часа, а спътникът се появява едвам за 30 секунди и блокира напълно Слънцето за едвам 5 секунди, след което изчезва – една спираща дъха панорама “, написа потребителят Ollie and Dave като коментар към видеото, оповестено в Twitter.

Въпреки че явно това е смешка, хората одобриха видео клипа за чиста монета. В момента на основаването на тази вест обявата е споделена над 60 хиляди пъти.

В общи линии Луната, несъмнено, наподобява еднообразно от която и да е точка на Земята. Казваме „ в общи линии “, защото според от това в кое полукълбо се намирате, вие я виждате от друг ъгъл.

Източник: NASA’s Scientific Visualization Studio

„ Всеки вижда едни и същи етапи на Луната – изяснява NASA Science. – Да, хората на север и юг от екватора виждат настоящата фаза от по-различен ъгъл. Ако отидете в другото полукълбо, Луната ще бъде в същата фаза, която наблюдавате и от вашия дом, само че ще наподобява обърната надолу с главата спрямо това, което сте привикнали да виждате. “

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР