ФАЛШИВИ НОВИНИ! АВАНТЮРИ! ПРОДАЖБА НА ЗЕМИ! На кого да вярваме?

...
ФАЛШИВИ НОВИНИ! АВАНТЮРИ! ПРОДАЖБА НА ЗЕМИ! На кого да вярваме?
Коментари Харесай

Бивш депутат разкри! България наистина се продава за 340 млн., има го в Бюджет 2024

ФАЛШИВИ НОВИНИ! АВАНТЮРИ! ПРОДАЖБА НА ЗЕМИ! На кого да имаме вяра? Държавата замязва от ден на ден на жълтите медии – постоянно има и по нещо правилно, само че в основата е операцията на истината.

Май остава сами да проверим кой споделя истината, кой лъже и кой ни манипулира. Бърз обзор на законопроекта за бюджета на уеб страницата на Народно събрание (https://www.parliament.bg/bg/bills/ID/165235) демонстрира, че „ Продажбата на 700 000 дка държавни аграрни земи за 340 млн. лв. “ си е там, просто е галантно прикрита! “, написа някогашният народен представител Александър Дунчев, зарязал пирамидата Политическа партия със скандал.

Ето какво още разкри Дунчев:

Да, в самия закон не се приказва за тази продажба, само че в него и неговите не-знам-си-колко члена и разпореждания не се приказва въобще за продажби на каквото и да е било!

Реклама

Но дано забележим какво написа в проектобюджета на Министерството на земеделието и храните към законопроекта на Министерски съвет (документ „ 2200-МЗХ.pdf “ в архивния файл https://www.parliament.bg/bills/49/49-302-01-76.zip):

Прогнозният доход на Министерство на земеделието и храните за 2025 година е „ 353 млн. лв. “, при общоприети 13 млн. лева, т.е. ексклузивен предстоящ доход от тези 340 млн. лв. от продажбата на държавните земи! Оп-паа…

Нека да забележим какво написа и в документа „ Справка по член 32 от УПМСНА.docx “ в същия архивен файл, за който загатна сутринта по bTV Новините някогашния министър на стопанската система Никола Стоянов!

Пише, че отводът на Министъра на земеделието и храните Кирил Вътев да продаде държавните земи „ НЕ съдебна експертиза ПРИЕМА “! Т.е. продажба на държавни земи ще има, просто „ ще бъде прегледана на по-късен стадий “… Когато всички забравим за бюджета и скандала…

Та по този начин. Това е ситуацията в родната ни блага България Да забележим в този момент кои депутати ще се борят това число „ 340 млн. лв. “ и тези текстове за „ продажбата на аграрни земи “ да отпаднат напълно от законопроекта за бюджета.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР