Фактът, че всички държави в ЕС вече са подали своите

...
Фактът, че всички държави в ЕС вече са подали своите
Коментари Харесай

Рибарски от ПП-ДБ: Всички държави в ЕС са подали своите териториални планове, отново се бавим

Фактът, че всички страни в Европейски Съюз към този момент са подали своите териториални проекти и се възползват от тези пари, удостоверява, че ние още веднъж се бавим в нещо, което би трябвало да подкрепи тези райони. Това разяснява пред публицисти Радослав Рибарски, депутат от " - " (ПП-ДБ) по отношение на митингите на миньори и енергетици и дейностите на държавното управление по приемане на териториалните проекти за обективен преход на въглищните райони и Плана за възобновяване и резистентност. 

И в Полша, и в Гърция, и в Чехия има сходни проблеми, само че те се възползват от тези средства, с цел да развият тези райони в друга посока. Никъде в териториалните проекти не са заложени съответни дати, даже в тези решения, които одобряваме, постоянно се залага датата 2038 година, добави Рибарски.

Ние виждаме, че политиката на Европейски Съюз по декарбонизация оказва директно въздействие върху тези централи, а точно цената на въглеродните излъчвания прави сега тяхната сила непродаваема. Това са резултатите, които виждаме от тази декарбонизационна цел, която следва цяла Европа. Това би трябвало да бъде отразено и да бъде понижен този резултат точно с тези пари по териториалните проекти, добави депутатът, представен от Българска телеграфна агенция. 

Министерство на енергетиката няколко пъти се се срещаха с миньори, само че когато няма разговор се стига точно до това, разяснява Рибарски митингите на миньори и енергетици. 

Той уточни, че при тези разисквания постоянно се е апелирало за оферти от заетите в този бранш. Всеки един проект, който беше оповестен през годините, тъй като такива проекти са направени и по времето на - получаваха рецензия, добави депутатът. 

Рибарски посочи, че териториалните проекти са за понижаване на резултатите, които засягат хората, заети в този бранш. Той уточни, че 2038 година е годината, избрана за извеждане от употреба на топлоенергийните централи. Не би трябвало да бъркате затваряне с извеждане от употреба. В момента няма утвърдени териториални проекти и комплексът не работи на цялостния си потенциал и това е задоволително, с цел да покаже резултатът от декарбонизационните политики, означи той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР