“Фактът, че всички държави от ЕС вече са подали своите

...
“Фактът, че всички държави от ЕС вече са подали своите
Коментари Харесай

Рибарски: Всички държави са подали териториалните планове, ние се бавим

“Фактът, че всички страни от Европейски Съюз към този момент са подали своите териториални проекти и се възползват от средства, удостоверява, че ние още веднъж се бавим ”. Това съобщи Радослав Рибарски от ПП-ДБ пред публицисти в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Рибарски уточни, че на никое място в териториалните проекти не са посочени съответни дати.

“Дори в решенията, които одобряваме, се показва датата 2038 година, само че ние виждаме, че политиката на Европейски Съюз за декарбонизация оказва директно въздействие върху работа на тези централи, а точно цената на въглеродните излъчвания прави тяхната сила непродаваема. Това са резултатите от декарбонизацията на Европейски Съюз, ние би трябвало да ги понижим точно с парите, които би трябвало да получим от териториалните проекти ", акцентира Рибарски.

Той разяснява, че Министерството на енергетиката е провеждало няколко пъти срещи с миньорите, само че като няма разговор се стига до митинги. Рибарски посочи, че постоянно са се търсили и оферти от страна на миньорите.

“Ако след две години ще би трябвало да търсим тези пари, които в този момент ще загубим окончателно, няма по какъв начин да стане и ще би трябвало да се оправим сами ”, акцентира Рибарски. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР