Факт е, че приказките за охлаждане на цените и пукане

...
Факт е, че приказките за охлаждане на цените и пукане
Коментари Харесай

Охлаждане на цените ли?! Искат по 4000 евро на квадрат за апартамент в „Борово“

Факт е, че приказките за изстудяване на цените и пукане на „ имотния балон “, са просто „ бля-бля “. Напук на всички изказвания, че цифрите се укротяват и стопират да нарастват и теориите на брокери по недвижимости, истината е, че цените не престават да хвърчат стремглаво като обезумели. В най-атрактивните столични региони, са напряко страшни, а кандидат-новодомците напряко са се хванали за главите.

 

Вероятно вложителите са планували жилищата от над 120 квадрата за баровци, поради цените, на които се оферират и могат да им съдерат по „ няколко кожи “, без да ги заболи. През последните няколко дни брокерите желаят от клиентите си не по 2 000, а двойно по-висока цена – 4 000 евро за квадрат, за апартамент в „ Борово “.

 

В кварталите „ Стрелбище “ и „ Иван Вазов “ цените са като за ново строителство – към 3 500 – 4 000 евро за квадрат, въпреки на всички места да се твърди, че сякаш не са мръднали от лятото. За страдание жилищата стават все по-безумно скъпи, а скоро ще се оскъпят и още повече с новите налози и такса боклук.

 

Прави усещане, че народът се юрка да купува жилища, без да им пречи презастрояването и фактът, че сякаш влиятелни квартали се трансформират в гета – блок върху блок, без каквото и да било свободно пространство.

 

Не по-различна е и картината в кв. „ Манастирски ливади “, само че пък там новото строителство се предлага и за по-скромни купувачи. Затова и към момента се намират жилища за по 2-2 00 евро на квадрат, само че в този регион баровските парцели са на цената на къща. Вероятно това е и повода, заради която мнозина се отхвърлят и вземат решение да си купят къща в покрайнините на столицата.

 

Към днешна дата по-обикновена, остаряла и не доста огромна къща в Бояна, Горна баня или Драгалевци може да се откри за 300 – 400 хиляди евро – цената на по-голям апартамент в Южна София. Съветът на специалистите е да прецените сами, само че наложително огледайте повече разгласи, с цел да не затънете в заеми за жилище в многоетажен блок на цената на супер жилище в Испания или Германия да вземем за пример.

Инфо: Уикенд  

Тагове: София брокери имоти недвижими имоти цени апартамент имот високи цени поскъпване
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР