Европейският шампион в категория до 89 кг от първенството в

...
Европейският шампион в категория до 89 кг от първенството в
Коментари Харесай

Оперираха Насар след битов инцидент, пропуска Световното в Богота

Европейският първенец в категория до 89 кг от шампионата в Ереван Карлос Насар е получил тежка травма в петата след битов случай и е претърпял интервенция, което ще го извади от Световното в Богота, Колумбия, през септември, удостовери за Дневник старши треньорът на националния ни тим Иван Иванов.


По-рано през днешния ден се появи информация за интервенцията на Насар, като възобновяване му ще продължи минимум осем месеца, което автоматизирано го вади от Световното. В добавка, подготовката на българския щангист, който идващия петък ще навърши 19 години, за Олимпийските игри в Париж идното лято ще бъде доста нарушена.

" Не съм осведомен с детайлности, само че става въпрос за битов случай. Говорих с лекаря, ще се направи всичко допустимо да се възвърне по-скоро. Със сигурност ще пропусне Световното ", сподели Иванов за Дневник.

Насар завоюва европейската купа в Ереван с два международни върха при мъжете - в изтласкването с 221 кг и в дуела с 395 кг. Тези триумфи са и европейски върхове за мъже. С достиженията си Насар поправя международните и европейски достижения за юноши, като в арменската столица той сложи общо 10 върха. Резултатът му в дуела съвсем несъмнено му подсигурява място на Олимпиадата през 2024, тъй като там отиват състезателите с десетте най-хубави достижения в категорията.

Родният щангист, който след европейската купа при мъжете съобщи, че има още запас и задачата му е орден от Игрите в Париж, е и международен първенец от Ташкент 2021, когато победи в категория до 81 кг. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР