Европейският съюз трябва да разработи аналог на плана Маршал за

...
Европейският съюз трябва да разработи аналог на плана Маршал за
Коментари Харесай

Кишинев иска план Маршал за Украйна и Молдова

Европейският съюз би трябвало да създаде аналог на проекта " Маршал " за Украйна и Молдова, съобщи молдовският президент Мая Санду на годишната конференция за бюджета на Европейски Съюз в Брюксел.

" Както на Западна Европа след Втората международна война беше препоръчан стопански избавителен пояс с помощта на американския проект " Маршал ", по този начин и Молдова и Украйна се нуждаят от еквивалент ", сподели тя.

Молдовският водач посочи, че проектът " Маршал " е имал за цел да " покаже на изтощения континент, че капитализмът и демокрацията са по-добър метод за развиване от всичко , което предлага комунизмът ", а неговият нов вид ще даде сходна вяра на Киев и Кишинев.

Бюджетът на Европейски Съюз би трябвало да включва разноски освен за значими планове в региона на околната среда, цифровите технологии и инфраструктурата, продължи Санду, само че и за отбрана на полезности, застрашени от " тъмни сили ".

Първите цели са от голяма важност, сподели тя, само че вложенията в " спасяването на животи, възобновяване на мира и отбраната на свободата в основни моменти от историята " също са значими. Тя изрази оптимизъм, че ще бъдат отпуснати пари за това, тъй като Европа постоянно е правила това преди, " а ние, европейците, имаме вяра, че разпространяването на злото може да бъде спряно единствено посредством увеличение на положителното ".
 Молдова може да употребява енергийната карта против Приднестровието
Молдова може да употребява енергийната карта против Приднестровието

Това обаче може да хвърли в тежка рецесия отделилия се район

Ръководството на Европейската комисия и най-голямата европейска стопанска система - Германия - поддържат създаването на специфичен проект " Маршал " за Украйна. Киев също вижда вероятност в тази концепция. " Това ще коства милиарди. Това ще бъде огромна, огромна задача, която съгласно мен е разказана единствено незадълбочено в " проекта Маршал ". Тя е по-голяма ", оцени немският канцлер Олаф Шолц.

Брюксел преглежда и замразените на Запад съветски активи , чиято стойност доближава към 300 милиарда $, като вероятен източник на средства за възобновяване на Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР