Европейският съюз премахна британската отвъдморска територия Ангила и островните държави

...
Европейският съюз премахна британската отвъдморска територия Ангила и островните държави
Коментари Харесай

ЕС извади Ангила, Доминика и Сейшелите от списъка с данъчни убежища

Европейският съюз отстрани английската отвъдморска територия Ангила и островните страни Доминика и Сейшелите от листата си на данъчните убежища, съобщи ДПА.
Американска Самоа, Фиджи, Гуам, Палау, Панама, Самоа, Тринидад и Тобаго, Американските Вирджински острови и Вануату ще останат в листата със страните, които насърчават " практиките за укриване на налози " и подкопават приходите на страните от Европейски Съюз, гласи прессъобщението на Евросъюза.
Преразгледаният лист беше признат на среща на финансовите и икономическите министри от съюза след съглашение, реализирано сред представителите на 27-те страни членки предходната седмица.
Списъкът на Европейски Съюз на данъчните убежища е обект на рецензии поради това, че в него са пропуснати страни членки на съюза. Люксембург и Ирландия постоянно са цел на обвинявания за данъчните си режими, отбелязва Българска телеграфна агенция.
По-рано тази година в собствен отчет неправителствената организация " Оксфам " съобщи, че пет членки на Европейски Съюз - Кипър, Ирландия, Люксембург, Малта и Нидерландия - имат стопански индикатори, типични за данъчни убежища
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР