Европейският съюз и НАТО остро осъдиха злонамерените руски кибератаки срещу

...
Европейският съюз и НАТО остро осъдиха злонамерените руски кибератаки срещу
Коментари Харесай

ЕС и НАТО осъдиха руски кибератаки срещу Германия и Чехия

Европейският съюз и НАТО остро осъдиха злонамерените съветски хакерски атаки против Германия и Чехия. Това сe споделя в изказвания на на двете организации.

Германските управляващи потвърдиха през днешния ден, че съветската хакерска група APT28, ръководена от Главното разследващо ръководство (ГРУ) на съветския общоприет щаб, стои зад хакерските атаки от предходната година против Германската социалдемократическа партия.

Чехия също разгласи, че нейните институции са били цел на киберкампания. Опити за офанзива е имало и против държавни институции, организации и други огранизации в Полша, Литва, Словакия и Швеция.

Злонамерената киберкампания демонстрира непрекъснатия модел на безконтролно държание на Русия в киберпространството, ориентирано против демократични институции, държавни структури и снабдители на сериозна инфраструктура в Европейския съюз и отвън него, се споделя в мнението на Европейски Съюз.

В навечерието на евроизборите Европейски Съюз счита да ускори съдействието сред страните и интернационалните сътрудници за попречване на съветски хакерски атаки.

В изказването си НАТО декларира, че Алиансът е подготвен да отговори в случаи на хакерски атаки против демократичните системи на страните. Ние сме решени да използваме нужните качества, с цел да възпираме, пазиме и противодействаме на цялостния набор от киберзаплахи, с цел да се поддържаме взаимно, в това число като обмисляме координирани отговори, се споделя в мнението на Пакта.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР