Европейският съвет относно възможностите за риболов. Това се казва в

...
Европейският съвет относно възможностите за риболов. Това се казва в
Коментари Харесай

Европейският съвет одобри споразумението за риболова с Великобритания

Европейският съвет по отношение на опциите за лов на риба. Това се споделя в изказване на Европейския съвет, представено от ТАСС.
„ Днес Европейският съвет утвърди съглашение сред Европейския съюз и Обединеното кралство по отношение на опциите за лов на риба за 2021 година и за дълбоководните ресурси за 2021 и 2022 година “, се споделя в известието.
 Екологичен потенциал гласоподава комерсиалната договорка с Англия по Брекзит Екологичен потенциал гласоподава комерсиалната договорка с Англия по Брекзит
Европейският парламент ще гласоподава през днешния ден (27 април) ратификацията на съглашението за търговия и съдействие сред Европейски Съюз и Великобритани...
Документът е резултат от няколко кръга съвещания сред Европейски Съюз и Обединеното кралство, извършени през последните пет месеца.
Това съглашение, както беше маркирано в Европейския съвет, обезпечава стабилно ръководство на морските запаси ив региона на риболова. Освен това основава основа за бъдещи договаряния с Обединеното кралство по отношение на опциите за лов на риба. След като бъде утвърдено от Европейския съвет, съглашението ще бъде включено в законодателството на Европейски Съюз. Предвижда се също по този начин да се сътвори специфичен комитет по рибарството, който да приключи някои нерешени въпроси, в това число обмена на квоти.
Преговорите сред Лондон и Брюксел по отношение на изискванията на това комерсиално съглашение бяха спрени за няколко месеца. Основните различия сред страните бяха подбудени от риболовния режим: Англия искаше да резервира суверенитета си върху редица риболовни зони, Европа се стреми да резервира правото на индустриален лов на риба в тези зони за риболовците от няколко страни в Европейски Съюз. Страните съумяха да реализират компромис: през идващите пет години и половина разпоредбите за лов на риба ще останат непроменени, след което ще стартира поетапно понижаване на квотите за достъп на риболовния флот на Европейски Съюз до икономическата зона на Обединеното кралство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР