Европейската комисия започна поредното си антидъмпингово разследване, свързано с Китай.

...
Европейската комисия започна поредното си антидъмпингово разследване, свързано с Китай.
Коментари Харесай

Брюксел започна поредно антидъмпингово разследване срещу Китай

Европейската комисия стартира следващото си антидъмпингово следствие, обвързвано с Китай. Този път съмненията са, че вносът на плосковалцувани артикули от желязо или стомана и на ламинати нарушава разпоредбите на единния пазар.

Разследването стартира след недоволство на европейската асоциация на производителите на стомана " Юрофер ". От организацията обявиха, че европейската промишленост е изгубила към една четвърт от продажбите си сред 2021 година и 2023 година, до момента в който китайският импорт за същия интервал се е удвоил.

Сред областите и бизнесите, свързани с Китай, които Брюксел до момента е оповестил, че проверява са компании за слънчеви панели, железопътният производител CRRC, дотациите на Пекин за електрически автомобили, както и достъпът на европейски снабдители на здравно съоръжение до китайския пазар.  

Разследването на вноса на ламарина, направена от стомана, ще продължи до 14 месеца. Възможно е след 7 до 8 месеца да бъдат наложени краткотрайни мита, показва Ройтерс.

Китайската комерсиална камара към Европейски Съюз не е коментарала въпроса.

Вчера Съединените щати оповестиха, че следва последователното въвеждане на цени върху редица китайски артикули. Сред тях са стоманата и алуминият, значими минерали, компютърни чипове, електрически автомобили, батерии и съставни елементи за производството им, здравно съоръжение и слънчеви панели.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР