Европейската комисия публикува в официалния си регистър нотифицираната схема на

...
Европейската комисия публикува в официалния си регистър нотифицираната схема на
Коментари Харесай

МЗХ продължава политиката по съфинансиране на застраховки на селскостопанска продукция

Европейската комисия разгласява в формалния си указател нотифицираната скица на държавна помощ " Помощ за съфинансиране на застрахователни награди при обезпечаване на селскостопанска продукция в бранш „ Растениевъдство ". Министерството на земеделието и храните планува нейното използване да е до края на 2025 година, след което ще влезе в действие аналогична скица по Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони за интервала 2023-2027 година

Целта на помощта е поощряване на микро, дребни и междинни предприятия, аграрни стопани, производители на зърнени, маслодайни, етерично-маслени и медицински култури, плодове, зеленчуци и тютюн за непринудено обезпечаване на селскостопанска продукция против неподходящо климатично събитие, което може да бъде приравнено на естествено злополучие, и други неподходящи климатични събития.

Помощта се дава на земеделските стопани посредством възнаграждение от страна на страната на част от застрахователните награди по подписани застрахователни полици за обезпечаване на селскостопанска продукция за съответния сезон.

Максималният интензитет на помощта е до 420 лева./ха за овощни, зеленчукови, етерично-маслени и медицински култури, и тютюн, до 1 260 лева./ха за оранжерийни култури и до 54 лева./ха за зърнени и маслодайни култури.

Схемата ще започва след одобряване на инструкции и на запас за 2024 година от Управителния съвет на Държавен фонд „ Земеделие ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР