Европейската комисия предложи да се усъвършенстват информационните системи на Европейския

...
Европейската комисия предложи да се усъвършенстват информационните системи на Европейския
Коментари Харесай

Брюксел предлага обединяване на информационните системи за проверка на самоличност

Европейската комисия предложи да се усъвършенстват осведомителните системи на Европейския съюз за ръководство на сигурността, границите и миграцията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предвижда се новите ограничения да дадат опция за продан на информация и шерване на данни сред другите съществуващи системи.

В момента осведомителните системи на Европейски Съюз не са свързани и данните от тях се употребяват мъчно. Това основава опцията част от данните да убегнат от вниманието на служителите на реда и граничарите, и терористи и нарушители да останат неразкрити, като употребяват голям брой или подправени самоличности, разяснява комисията.

С по едно и също време сравнение на информацията в другите бази данни и опростяване на достъпа, граничарите и служителите на реда ще бъдат предупреждавани, в случай че някой употребява голям брой самоличности или подправена идентичност.

Ако предлагането бъде признато, отсега нататък служителите на реда и граничарите ще ревизират документите за идентичност по едно и също време във всички европейски бази данни, а не в тази, която изберат. Ще бъде въведено биометрично сравнение.

Общо вместилище на данни за идентичност ще дава обща биографична и биометрична информация, като да вземем за пример името и датата на раждане на жители на страни отвън Европейски Съюз. Предвижда се достъпът до тази единна система да бъде вероятен и при инспекции на пътя.

Комисията предлага на правоприлагащите чиновници, които работят за попречване, следствие, откриване и правосъдно гонене на тежки закононарушения или тероризъм, да се обезпечава достъп до нужната им информация за жители на неевропейски страни. Тези чиновници ще имат достъп в това число до данни от системи " отвън региона на правоприлагането ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР