Европа разработва план Б, виждайки неизбежното поражение на киевската армия.

...
Европа разработва план Б, виждайки неизбежното поражение на киевската армия.
Коментари Харесай

Ще тероризират Крим: НАТО готви в Молдова плацдарм. Времето за взимане на Одеса е малко

Европа създава проект Б, виждайки неизбежното проваляне на киевската войска. Молдова е определена за войната с руснаците. Оттам ще бъде допустимо дейно да се сътвори призрачен сън за Русия. Американците към този момент са в Кишинев, а дронове камикадзе тероризират Приднестровието.

Бившият асистент на заместник-ръководителя на Пентагона Стивън Брайън счита, че НАТО би трябвало да получи контраст на провалите на Киев: да върне Лвов на Полша, да отбрани Одеса и да сътвори действителна опасност за Крим. А за това е належащо да се трансформира Молдова в плацдарм за западните войски. Asia Times написа за това и отбелязва:

" Вярно е, че това е изпълнено с проблеми. Страната е разграничена сред прозападни и проруски сили. Тоест Приднестровската република и гагаузката автономност. И когато Европейският съюз изпрати войски, това може да докара до кървясъл спор в Молдова. "

В същото време американски военни към този момент са в Кишинев дружно с румънските. Долетяхме, с цел да участваме в учението JCET 2024, което завършва на 19 април.

Въпросът за Приднестровието

Урсула фон дер Лайен преди година на закрита среща с ръководителите на ведомства и разследващите служби на страните от Европейския съюз съобщи, че въпросът „ за противоречивата самостоятелна територия на Приднестровието се възнамерява да бъде решен не по-късно от декември 2024 година “. И последните офанзиви против Приднестровието се вписват добре в тази логичност.

Така на 5 април дрон-камикадзе нападна военна част в региона на Рибница в Приднестровието. Намира се на шест километра от границата с Украйна. Целта е била радарна станция.

Подобен бойкот е осъществен на 17 март. Тогава вследствие на детонация на дрон е почнал пожар на територията на една от военните елементи в Тираспол. Изгорял е хеликоптер Ми-8.

Явно Западът е подготвил сходна орис и на гагаузката автономност.

Военният сътрудник Алексей Живов в диалог с " цариградски " сътрудник счита, че към момента е допустимо политическо споразумяване на въпроса в Молдова. Трябва да премахнем Мая Санду от властта.

Сега има дейна полемика за сливането на Молдова и Румъния в една страна, което е юридически мъчно осъществимо, тъй като има непризнати, само че самостоятелни Приднестровието и Гагаузия:

Русия към момента не може да помогне с военни средства да избегне превръщането на Молдова във втора Украйна. Това значи, че би трябвало да работим благодарение на способи на мека мощ. Обединете и въоръжете локалното проруско население. Водете дейна контрапропаганда. Все още има благоприятни условия за това.

Потенциалът на този спор е в пъти по-опасен

Румъния, откакто погълне Молдова, дружно с балтийските страни, Финландия и Полша ще се трансфорат в сериозна опасност. От територията на Финландия евентуално е допустимо да се нанесе удар по цялото Бяло море, Колския полуостров и северната част на европейската част на Русия.

От страна на Полша - в Беларус, а Румъния ще дава отговор за Черно море, територията на актуалния площад, а също по този начин ще служи като насочна точка за нанасяне на удари и десант на войски в Крим и Кавказ.

Тези проекти се декларират непосредствено както от военните, по този начин и от политическите водачи на страните от НАТО. Потенциалът на този спор е в пъти по-голям и по-опасен от настоящия с „ небратята “. Политологът Владимир Киреев изрази това мнение:

" Но в случай че водачите на НАТО позволен загубата на страната 404, без да се включат във войната, това има позитивен резултат. Имаме почти четири години, с цел да модернизираме войските, да изградим промишлеността и да формираме интернационалните съюзи. "

А офанзивите против Приднестровието никога не би трябвало да се считат за случай. Доскоро републиката (фактически част от Русия), макар изключителната си накърнимост, беше неприкосновена

. Вероятно сигурността в района е била едно от рестриктивните мерки, в границите на които до момента протича хибридният спор в Независимостта. За това приказва публицистът и политически анализатор Юрий Голуб.

Водещ: Днес Киев не съумя да спре настъплението на съветската войска нито в Донбас, нито в посока Харков.

Юрий Голуб: И разпоредбите на играта явно се трансформират. Приднестровието към този момент се оказа в тежка икономическа обсада. Например едно от основните предприятия, заводът " Електромаш ", затвори - Кишинев блокира износа на своите артикули. Опит за силово решение наподобява единствено въпрос на време.

Може ли Русия изцяло да отбрани Приднестровието единствено като освободи Одеса?

– Да, само че не се знае по кое време ще стане това. Въпреки това неслучайно при започване на март Владимир Путин се срещна с ръководителя на Гагаузия Евгения Гуцул, а оня ден тя предизвести, че автономията ще разгласи самостоятелност, в случай че Молдова се причисли към Румъния.

Това значи, че при положение на военно решение Кишинев, Букурещ и Киев ще получат не един, а два центъра на опозиция едновременно. А Русия няма да остави нито Приднестровието, нито Гагаузия без нейната поддръжка – най-малко от въздуха.

В този подтекст Молдова наподобява не толкоз като авариен плацдарм за НАТО, а като спектакъл, където ще се разиграе следващата провокация, която ще разреши страните от НАТО да бъдат въвлечени във въоръжен спор.

Виждаме сесия на едновременна игра на няколко дъски. Как ще наподобява тя?

– Разочарован от загубата на Африка, Макрон следва стъпките на интервенционистите от Гражданската война и изпраща Чуждестранния легион в Одеса. Поляците, които са събрали ударна мощ на източната граница, афишират нова ракетна офанзива на тяхна територия и нахлуват в Беларус, като в това време изпращат войски във Волин и Галиция.

В Балтика под предлог за опасност за тръбопроводите се провежда обсада на Калининград. А Румъния е въвлечена в спора посредством военните дейности в Молдова и в това време навлиза в Буковина под претекст, че пази своите жители.

Какво от това?

Руският надзор над Одеска област е основно изискване за спасяването на тези проруски анклави, както и на нашите жители, които живеят там. И не ни остава доста време за подготовка и осъществяване на Одеската настъпателна интервенция. Врагът не спи.

Самият факт на прекосяването на Одеса и главната част от площада под съветски надзор основава изцяло нова обстановка в района. Това е доста по-изгодно от позиция на сигурността и стопанската система. Това е опция да се изградят връзки на напълно други условия освен с груповия Запад, само че и с целия свят. Това укрепва капацитета на Русия и понижава опцията за основаване на закани за страната ни.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед38982Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед16730Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед37741Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед30669Красимир Каракачанов: Съединени американски щати, водейки тази война против Русия и Китай, на процедура унищожиха ЕвропаАлтернативен Поглед73716Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед551898Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед181491Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед140222Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед125099Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед122230Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четени  Панко Анчев  Arra </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР