Европа е заспала“ и става зависима от руския тор, точно

...
Европа е заспала“ и става зависима от руския тор, точно
Коментари Харесай

„Руският тор е новият газ“ за Европа, предупреждава най-добрият производител

Европа е „ заспала “ и става подвластна от съветския тор, тъкмо както стана с газта, споделя един от най-големите производители на хранителни субстанции за културите.

Азотните торове, които са значими за растежа на растенията, се създават благодарение на природен газ и Русия изнася повече от него в Европа, заменяйки част от газа, неразрешен от Европейски Съюз, сподели Свейн Торе Холсетер, основен изпълнителен шеф на Yara International, един от най-големите производители на азотни минерални торове в света.

„ Торът е новият газ “, сподели Холсетер. „ Парадоксално е, че задачата е да се понижи зависимостта на Европа от Русия, а по-късно в този момент ние сомнамбулизираме да предадем сериозната храна и силата на наторяване на Русия. “

Европейски Съюз внесе два пъти повече урея, елементарни торове от Русия през годината до юни 2023 година спрямо година по-рано, съгласно Евростат. Руският импорт за настоящия сезон, годината до този юни, е по-нисък, само че към момента исторически висок и съставлява една трета от общия импорт на урея в блока.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР