Еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи пристига на визита в България

...
Еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи пристига на визита в България
Коментари Харесай

Еврокомисарят по разширяването пристига у нас, ще проведе срещи с Радев, Петков и Генчовска

Еврокомисарят по разширението Оливер Вархеи идва на аудиенция в България на следващия ден, оповестиха от Европейската комисия. Той ще се срещне с президента Румен Радев, премиера Кирил Петков и министъра на външните работи Теодора Генчовска, съобщи.

Комисар Вархеи ще взе участие във форума " Европейски Съюз среща Балканите. Поуката от Украйна: Европейското разширение – отбрана от войната ", който събира в София политици от Европа и други високопоставени персони.

Един от изразените цели на актуалното френското председателство на Европейски Съюз е намиране на решение на двустранния спор сред България и Северна Македония.

Лидери на Европейски Съюз, външни министри, високопоставени персони и политици ще се съберат на 26 април в София, с цел да обсъдят стъпките към усилване на районното съдействие и интеграцията в Европейски Съюз, в границите на форума " Европейски Съюз среща Балканите ". В обстановка като днешната, Европа и нейните съдружници оттатък Атлантика са изправени пред невиждани нови провокации, интеграцията на Западните Балкани в Европейски Съюз е по нужна от всеки път в името на сигурността и просперитета на Европа.

Събитието ще бъде намерено от евродепутата и съпредседател на партия АЛДЕ Илхан Кючюк, Даниел Кадик, изпълнителен шеф на Европейския демократичен конгрес и доктор Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб на България. Форумът, поставящ на дневен ред свързаността сред страните от Западните Балкани като поръчител за резистентност към зараждащи опасности и закани, ще се състои в " София Хотел Балкан " на 26 април (вторник) от 10:00 часа. Организатори на форума са партия АЛДЕ, с поддръжката на Европейския демократичен конгрес и Атлантическия клуб в България.

Участниците ще бъдат приветствани със специфични обръщения от Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО, Роберта Мецола, ръководител на Европейския парламент, Теодора Генчовска, министър на външните работи на Република България и Олга Стефанишина, вицепремиер по европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна.

Специални посетители на събитието ще бъдат Федерика Могерини, ректор на колежа на Европа и висш представител на Европейския съюз по външните работи и политиката на сигурност (2014-2019) и еврокомисарят по съседство и разширение, Оливер Вархеи.

Министрите на външните работи на Република Турция, Република Северна Македония, Република Албания, Република Косово и Република Босна и Херцеговина ще дискутират изгодите от интеграцията в първия панел на форума.

Участниците в последващите полемики ще се концентрират върху усилването на районното съдействие и интеграцията в Европейски Съюз, въпроса за съдействието сред НАТО и Европейски Съюз в подтекста на войната в Украйна и дезинформацията по отношение на рецесията.

Всеки, който има предпочитание да участва физически, може да се записва гратис за събитието на следния линк:
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР