Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформистите Андрей Слабаков

...
Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформистите Андрей Слабаков
Коментари Харесай

Андрей Слабаков: Парите за спорт са абсолютна мизерия, време е да се вземат решения

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформистите Андрей Слабаков провежда в Европейския парламент в Брюксел конференция на тематика „ Младеж и спорт в Европейския съюз - огромните обещания и действителността “. В нея присъединяване взеха някои от най-големите митове на нашия спорт, измежду които Христо Стоичков, Любомир Ганев, Йордан Йовчев, Антоанета Стефанов, Таня Богомилова, Мария Гроздева и Гергина Скерлатова.

Самият Слабаков разяснява пред публицисти след конференцията, че е извънредно време Обединена Европа да обърне уместно внимание на развиването на спорта, изключително детско-юношеския.

„ Аз съм горделив, че проведох тази конференция и съумях да доведа толкоз огромни, международни спортисти. Мисля, че в идващия парламент някой би трябвало да вземе някакви решения, тъй като особено парите за спорт са безспорна бедност. Те са невиждана бедност. Тези 75 млн., които дадоха обещание, са едно нищо. Искате ли да ги разделите на 27 страни?! А и кой ви е споделил, че тази година, в случай че ги дадат, следващата година ще ги има отново? Защото може и да ги няма. Може би ще бъдат дадени някъде другаде “, разяснява Слабаков.

„ Детско-юношеският спорт е рухнал. Той се устоя единствено от фамилията. Няма надпревари, няма дисциплини, няма отговорност. Няма безусловно нищо. Тук непрестанно приказваме за европейски полезности, каквито съгласно мен няма, има християнски, само че дано да са европейски. Спортът възпитава на полезности. Но, това било работа на страната. Ясно е, че нито България, нито другите соц републики, а и освен те, могат да възстановят големите бази, основани по това време “, добави още евродепутатът.

Според Слабаков, Европейски Съюз може да подкрепи реновирането на спортни бази в страните от Централна и Източна Европа.

„ Тези бази съществуват. Просто би трябвало да се възстановят. Извинявайте, само че плувният басейн в „ Славия “ не работи, съгласно мен, от повече от 25 години. Той се употребява за телевизионно студио. Може ли да имаш затрупан басейн и да го използваш за такива нелепости? Не, че имам нещо срещу малките екрани. Имаш тенис кортове, имаш хотел голям, дружно с голям ресторант, който не работи повече от 25 години. На това място могат да се вършат редом по три шампионата по едно и също време. Лека атлетика, тенис…каквото ви пристигна на акъла.

Попитан дали чака поддръжка от други страни от нашия район за тази концепция, Слабаков разяснява по този начин:

„ Абсолютно съм сигурен, освен от нашия район. Цяла Европа има този проблем. Не всички имат толкоз огромни бази, колкото нашите соц бази, само че това ще даде опция да се вършат доста шампионати и надпревари. 27 страни могат да се събират на едно място и да си вършат шампионати. Някой би трябвало да подаде ръка на децата, не може единствено мама и тате да вървят и да заплащат като ненормални “.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР