Евентуално решение на Гърция да разшири териториалните си води в

...
Евентуално решение на Гърция да разшири териториалните си води в
Коментари Харесай

Турция: Решение на Гърция да разшири териториалните си води в Бяло море ще бъде смятано за повод за война

Евентуално решение на Гърция да разшири териториалните си води в Бяло море ще бъде считано за мотив за война. Това предизвести през вчерашния ден турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу.
Както Гърция, по този начин и имат териториални води от 6 морски благи (около 11 км) в Бяло море, където няколко гръцки острова се намират покрай континенталната територия на Турция, а двете страни водят разногласия и за турските изследвания за газ в Средиземно море.
 Турция: Гърция е тази, която повишава напрежението в Източното Средиземноморие Турция: Гърция е тази, която повишава напрежението в Източното Средиземноморие
Гърция и кипърските гърци са тези, които повишават напрежението в Източното Средиземноморие. Това съобщи турският министър на външните ра...
По-рано тази седмица гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис разгласи пред Народното събрание, че Атина уголемява своите териториални води в Йонийско море от 6 на 12 морски благи, за което са осведомени Италия и Албания. Той добави, че страната може да разшири и териториалните си води и в други морски региони. В тази връзка Чавушоглу акцентира, че Анкара не се интересува от гръцките териториални води в Йонийско море, само че позицията на Анкара по отношение на Егейско море е ясна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР