Ето че може да приготвите уникално патешко магре без кожа,

...
Ето че може да приготвите уникално патешко магре без кожа,
Коментари Харесай

Патешко Магре без кожа

Ето че може да приготвите неповторимо патешко магре без кожа, ако не обичате мазнините по месцето

Необходими Продукти

● патешко магре - 1 бр. 400 г
● розмарин - 1 клонка, свеж
● черен пипер - 2 щипки
● сол - 1 щипка
● зехтин - 2 с.л.
● сол малдон - люспи, 1 ч.л. или на усет

Сос


● червен лук - 1/2 глава
● сладко от боровинки - 3 с.л. с връх
● краве масло - 3 с.л. меко
● зехтин - 2 с.л.
● сок от портокал - 50 мл прясно изцеден
● алено вино - 50 мл
● вода - 50 - 70 мл
● нишесте - 1 с.л. равна
● сол - на усет
● розмарин - 1/2 клонка

Начин на подготвяне

За тези от вас, които не обичат мазна храна и тлъстинката в кожата на патешкото магре ги смущава, има вид да си го сготвят и без нея.

За задачата тя се отстранява елементарно с леко издърпване нагоре и там, където има резистенция от ципата, се срязва с нож, до момента в който изцяло се в профил.

Кожата въпреки всичко може да се резервира за подготвяне на богат бульон или мазнината и да се претопи за изработка на вкусни картофки.

Останалото чисто от кожа магре се нарязва на 4 огромни части, натрива се със черен пипер и напълно малко сол (в никакъв случай не прекалявайте със солта при патешкото, тъй като ще извлече соковете му). Накъсват се при месото и листенца от свежата клонка розмарин. Така се оставя да престои 2 часа, завито във стреч фолио.

Приготвя се апетитен сос към това превъзходно месо, като по предписание той би трябвало да е със сладки нотки, а в случай че се съчетават сладко, кисело и солено, то това е същинското съвършено допълнение за патешко магре.

Накълцва се на ситно лукът и се поставя с маслото и зехтина на слаб/умерен огън бавничко да омекне и се карамелизира.

Добавя се сладкото от боровинки и виното и се бърка 2-3 минути. Накъсват се листенца от втората клонка розмарин.

Нишестето се разрушава във водата и портокаловия сок + лъжица лимонен сок. Сипва се при всичко останало с малко сол и се бърка на слаб огън до втвърдяване. Ако е нужно, се долива още малко прясно изцеден цитрусов сок или вода.

Сосът се пробва и се доовкусява с преобладаващи по ваш усет сладки, кисели или солени нотки.

Котлонът се понижа до най-малко.

В различен тиган с незалепващо покритие се загряват две лъжици зехтин на мощен огън. Парчетата патешко месо се запичат до златисто от всички страни, с цел да се запечатат и заловен коричка.

За феновете на по-крехко и полусурово (или rare) това е задоволително, само че в случай че желаете друга степен на подготвеност (medium rare, или medium), то намалете огъня до сдържан и печете още 1-2 минути от всяка страна. Препече ли се прекомерно дивечовото месо, ще стане изсъхнало и ще загуби усета си, по тази причина постоянно би трябвало да е най-малко розово от вътрешната страна. В краен случай направете компромис с medium well, само че не повече препечено.

Крайните по-тънки късчета се поставят малко по-късно в тигана, тъй като се изпичат по-бързо, имайте го в поради.

За да сервирате, сложете от соса на дъното на паница и от горната страна подредете апетитното патешко магре без кожа. Поръсете с едра люспеста сос Малдон.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР