Естонецът От Тенак и неговият навигатор в M-Sport Ford -

...
Естонецът От Тенак и неговият навигатор в M-Sport Ford -
Коментари Харесай

Тойота спечели титлата в шампионата по автомобилизъм

Естонецът От Тенак и неговият навигатор в M-Sport Ford - Мартин Ярвеоя, завоюваха Рали Чили от международния шампионат по автомобилизъм за втори следващ път, а Тойота взе купата при конструкторите.

Тенак излезе преди всичко още в петък, построи постоянна преднина с отлична тактичност с гумите и остана отпред до последния стадий. За това оказа помощ и Теему Сунинен (Финландия,  Hyundai), който катастрофира в последната права и сдаде второто място на съотборника си Тиери Нювил (Белгия, Hyundai). Последният изостана с 42.1 секунди от Тенак.

Катастрофата на Сунинен изкачи съотборниците Елфин Еванс (Великобритания) и Кале Рованперя (Финландия) на трето и четвърто място, което пък бе изцяло задоволително за купа при конструкторите за Toyota Gazoo Racing.

" Горд съм за това, че хвърлените старания на водачите и всички в тима се отплатиха с купата. Никога не сме я печелили толкоз рано и това значи, че работим вярно ", съобщи шефът на тима Яри-Мати Латвала.

Класирането на Еванс на трето място резервира жива борбата за купата при водачите. Той понижи пасива си от Рованперя на 31 точки преди последните два кръга за годината. / БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР