Епохите и пространствата винаги са се отличавали със свои специфични

...
Епохите и пространствата винаги са се отличавали със свои специфични
Коментари Харесай

Стереотипите за красота при азиатските жени, някои от които ще ви шокират

Епохите и пространствата постоянно са се отличавали със свои характерни усещания за живота и света. Представата за женска хубост също се е променяла през годините, налагайки свои лични стандарти и стандарти, присъщи за обещано общество или просвета. Затова не е озадачаващ и фактът, че обособените страни имат разнообразни примери за женственост и хубост. Днес ще спрем вниманието си на стандартите за хубост измежду азиатските дами, някои от които даже ще ви шокират.

Една вежда
                             

В Таджикистан съществуването на една вежда е обичаен знак за хубост. Момичетата, които не са надарени с гъсти вежди, употребяват специфична билка, с която да оцветят пространството сред веждите си.

Черни зъби
                             

Почернянето на зъбите е остарял японски бит, с който дамите демонстрират своята хубост и подготвеност да се омъжат. В днешни дни никой не употребява тази процедура.

Дълги нокти на ръцете и краката
                             

За разлика от международните трендове в маникюра и педикюра, в Индия за красиви се считат дългите цветни нокти освен на ръцете, само че и на краката на дамите.

Лице във формата на сърце



В Южна Корея има максимален брой козметични процедури, като контурирането на лицето е в топ 3 на най-популярните пластични интервенции. Въпреки евентуалните опасности, дамите се подлагат на тази интервенция, с цел да получат лице във формата на сърце.

Превръзка на носа
                             

Заради голямата известност на ринопластиката, Иран е наименуван „ международната столица на носа “. Носната лента след интервенцията има особено име - „ превръзка на достойнството “. Жените гордо демонстрират своята превръзка, като някои остават с нея дълго след интервенцията, като знак на благосъстояние.

Удължаване на врата
                             

Дългата шия е знак на женственост и хубост в племето каяни в Тайланд. Смята се, че с дългия си врат дамите наподобяват на дракони, които са значими фигури в локалния фолклор. Момичетата стартират да носят месингови обръчи, когато са на 5 години и получават от ден на ден и повече с течение на времето.

Пилене на зъби

За хората в Бали изпиляването на зъбите е обичаен обред. Тази процедура се прави най-вече на тинейджъри, с цел да се отхвърлен злите духове. Изпилените зъби в Индонезия са знак за зрялост, с която се демонстрира, че младежите са подготвени да се оженят.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР