Ему е нелетяща подобна на щраус птица, която е родом

...
Ему е нелетяща подобна на щраус птица, която е родом
Коментари Харесай

Маслото от ему - ползи и приложения

Ему е нелетяща сходна на щраус птица, която е родом от Австралия.

В множеството случаи фермерите отглеждат тази птица поради мазнините, от които създават масло. Според последни данни от мазнината на една птица може да се получи към 5 кг. масло от ему.

За какво се употребява маслото от ему?

Ако го сложите малко масло от ему в лосион за тяло или крем за лице, това ще помогне на вашата кожа да усвои доста по-добре всички потребни съставки. Това е по този начин, тъй като маслото от ему има доста по-фини частици което го прави доста елементарно за попиване.

Това масло може да се приема и орално под формата на капсули. Тези капсули се пият най-вече при проблеми с холестерола и вътрешни възпаления.

Овлажнява кожата

Маслото от ему е превъзходен избор, в случай че желаете да подобрите хидратацията на вашата кожа. Може да го добавите към лосиона си за тяло и към дневния крем за лице.

Помага при затлъстяване и висок холестерол

Правени са многочислени изследвания по отношение на изгодите на масло от ему в битката с високия холестерол и затлъстяването.

Според някои учени, в случай че заместите маслата с които готвите с това от ему, след към месец ще усетите огромна разлика в тежестта.

Намалява възпаленията

Приемано през устата, маслото от ему ще ви достави с доста мастни киселини които от своя страна ще подобрят здравето на храносмилателната система. Капсулите от масло от ему почистват стомашно-чревния тракт от бактерии и успокояват възпаленията.

Помага при кожни проблеми

 Маслото от ему оказва помощ при акне

Линолевата киселина в маслото от ему избелва старешки петна, понижава дълбоки белези от рани и акне.

Намалява чувствителността на зърната при кърмачките

Ако кърмите, може да употребявате маслото от ему, с цел да подобрите хидратацията към зърната и ареолите. Не забравяйте обаче да отстраните остатъците с топла вода преди идващото кърмене.

Отблъсква насекомите

Маслото от ему съдържа терпени, които отблъскват множеството инсекти. Това обаче не се отнася за комарите, тъй че когато излизате на открито през лятото не забравяйте репелента.

Укрепва косата и ноктите

Малко масло от ему в композиция с ментово масло, нанесено с масажни придвижвания в скалпа, укрепва косата и форсира растежа. Капсулите от маслото укрепват ноктите, те стават по-здрави и не се чупят.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР