Емисиите на CO2 от леките автомобили не са намалели през

...
Емисиите на CO2 от леките автомобили не са намалели през
Коментари Харесай

Доклад на ЕС: Вредните емисии от колите не са намалели през последните 12 г.

Емисиите на CO2 от леките коли не са намалели през последните дванадесет години. Въпреки че излъчванията от новите коли на хартия са паднали, реалон нещата не са се трансформирали, се споделя в отчет на Европейската счете палата (ECA).

Одиторите показват, че излъчванията от дизеловите коли са останали същите през последните 10 години, до момента в който тези от бензиновите са намалели нищожно (-4,6 процента). " Технологичният напредък в успеваемостта на мотора се компенсира от увеличената маса на автомобила и по-мощните мотори ", се споделя в него. Според ECA колите с мотор с вътрешно горене към момента съставляват съвсем три четвърти от новите регистрации в Европейски Съюз.

Новите условия за изпитване, наложени през 2017 година след абсурда „ Дизелгейт ", понижиха разликата сред излъчванията, измерени в лабораторията, и действителните на пътя. И въпреки всичко има разлика. Действителните излъчвания на CO2 от хибридните коли също са доста по-високи от излъчванията, измерени в лабораторията. Средната разлика е почти 250 %.

Само електрическите коли са довели до понижаване на междинните излъчвания на CO2 по пътищата, съгласно инспектори от Европейски Съюз. Докладът обаче разпознава три спънки пред по-бързото стартиране в приложимост на повече електрически коли в близко бъдеще.
Първото затруднение е достъпът до първични материали за произвеждане на задоволително акумулатори. Ограничената инфраструктура за зареждане също е проблем за инспекторите от Европейски Съюз. Например 70 % от зарядните станции в Европейски Съюз се намират единствено в три страни (Нидерландия, Франция и Германия). Освен това по-високите цени на електрическите коли също са проблем.

През 2021 година транспортният бранш е виновен за съвсем една четвърт от общите излъчвания на парникови газове в Европейски Съюз. Повече от половината от това се дължи на леките коли. " Истинско видимо понижение на излъчванията на CO2 от колите няма да бъде реализирано, до момента в който моторът с вътрешно горене е стандартът ", споделя Пиетро Русо, член на ECA, който управлява одита.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР