Ембаргото върху доставките на петролни продукти, според източника на изданието,

...
Ембаргото върху доставките на петролни продукти, според източника на изданието,
Коментари Харесай

Пропадане: 280 млн евро на ден губи Русия от петролното ембарго

Ембаргото върху доставките на петролни артикули, съгласно източника на изданието, ще докара до опит за увеличение на износа на недопечен нефт от Русия. Това се дължи на неналичието на резервоари за предпазване на петролни артикули в Русия. В резултат на това рафинирането на нефт, ще намалее най-малко с 15% тази година, което съответствува с формалната прогноза.

 

Роналд Смит, старши анализатор на обстановката с петрола и газа в BCS Global Markets, изяснява по-сериозното влияние на ембаргото върху петролните артикули върху съветската стопанска система с обстоятелството, че техният експорт е по-труден от този на недопечен нефт.И двете ембарга (за петрол и петролни продукти) дружно ще доведат до понижаване на производството и износа на нефт от Русия с един милион барела дневно до края на март 2023 година, следва от оценките на BCS.

 

Дефицитът на съветския бюджет през декември се усили с 400 милиарда рубли по отношение на прогнозите и възлиза на 3,3 трилиона рубли, което призна искрено съветският финансов министър Антон Силуанов.

 

Причината за това най-вероятно е неуспехът на бюджетните доходи през декември заради европейското ембарго и тавана на цените на съветския нефт.Изследователи от Финландския център за проучване на силата и чистия въздух (CREA) откриха, че Русия губи 160 милиона евро на ден заради тези ограничавания. Според откривателите ембаргото върху петролните артикули, което западните страни възнамеряват да вкарат на 5 февруари, ще понижи приходите на Русия с още 120 милиона евро дневно, което прави 280 милиона евро дневно.

 

Руската рецесия в този бранш се задълбочава и се трансформира в опасност за съветската стопанска система и държавни устои изобщо.

 

„ Проект медиа “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР