Ел Би Булгарикум вече работи на максимален капацитет и със

...
Ел Би Булгарикум вече работи на максимален капацитет и със
Коментари Харесай

Министър Богданов: "Ел Би Булгарикум" вече работи на максимален капацитет и със 100% българско мляко

" Ел Би Булгарикум " към този момент работи на оптимален потенциал и със 100 % българско мляко. Това разгласи министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов, който посети индустриалната база на държавното млекопреработвателно дружество във Видин и се срещна в елементи с индустриалния развой на сдружението.
 
" Ел Би Булгарикум " няма да се приватизира ", увери Богдан Богданов служащите и ръководителите въз основата. Той разгласи, че приоритет на страната ще е възобновяване на цялата фабрика и че ще работи за привличане на младежи в сдружението.

На срещата с управлението на индустриалната база стана ясно, че сега във Видин на ден се създават по 25 000 кофички кисело мляко и по над 6 тона прясно. Възстановено е и производството на артикули по БДС, което бе прекратено при предходното управление. Доставките на мляко за продуктите на " Ел Би Булгарикум " към този момент са удвоени, сподели министърът.
 
 Министър Богданов в индустриалната база на Министър Богданов в индустриалната база на " Ел Би Булгарикум " Източник: Пресцентър на МИ
По решение на новото управление на компанията всеки месец се вършат транспарантни състезания за избор на снабдители на напълно българска суровина. Министърът уточни, че този месец е закупена суровина в размер на 900 тона мляко единствено от български производители, което е близо 2 пъти нарастване спрямо предишното лято, когато изкупуваната суровина е била единствено 430 тона.

Качеството на продуктите би трябвало да се възвърне, безапелационен бе Богданов. Той заяви, че се възнамерява дистрибуционната мрежа в района да се усили, с цел да се съкрати веригата на доставки и продуктите на " Ел Би Булгарикум " да доближават до повече клиенти. През последните месеци се наблюдаваше неналичието им в магазинната мрежа. 

Богданов напомни, че при предходното управление на сдружението са взимани неефективни решения за продажба на продуктите под себестойността им, което е довело до огромни загуби за компанията. Заради неизгодни контракти с търговски вериги компанията е губела по 50 000 лв. месечно. През последните месеци производството не е работило на цялостен потенциал, а на едвам 60 % от него, напомни още министърът. 

Богданов прегледа индустриалните цехове в предприятието и установи, че базата има потребност от незабавен ремонт. " Държавата ще я реновира и ще влага в нови артикули и индустриални машини. Модернизацията на производството е приоритет за нас ", сподели министърът.
 
Той заяви, че се възнамерява в " Ел Би Булгарикум " да се привлекат младежи и фрагменти посредством възобновяване на дуалните стратегии. Научният център на " Ел Би Булгарикум " ще продължи да получава поддръжката на страната и ще влезе в нов стадий на развиване, с помощта на съдействието си с японската компания " Мейджи ", сподели още министърът. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР